Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Veliki uspeh na 11. Internacionalnom turniru "Robi Rajh Open 2015"

rss

17.02.2015. Džudo i džiu džicu klub NIF Aleksinac

Veliki uspeh aleksinačkih boraca na 11. Internacionalnom turniru "Robi Rajh Open 2015" u Mariboru, u Sloveniji

Veliki uspeh na 11. Internacionalnom turniru "Robi Rajh Open 2015"

U subotu i nedelju, 14. i 15. 02. 2015. god. u sportskom centru "Lukno" u Mariboru u Sloveniji održan je 11. Internacionalni džiu džicu turnir "Robi Rajh 2015" na kome je nastupilo 29 klubova iz 9 država Evrope: Austrije, Poljske, Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Slovenije.

Na ovom, veoma jakom turniru, aleksinački klub je nastupio sa 4 takmičara u mlađim kategorijama: pionira, kadeta i juniora, i ostvario veliki uspeh osvojivši dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su: Nikola Petrović iz Moravca u kategoriji pioniri -31kg i Filip Trajković iz Aleksinca u kategoriji kadeta -73kg.

Bronzanu medalju osvojio je Nikola Trajković iz Aleksinca u kategoriji juniora -77kg.

Četvrti takmičar, Milan Stefanović iz Aleksinca je posle dve ostvarene pobede obnovio povredu desnog ramena tako da nije mogao da nastavi dalje takmičenje te je ostale borbe morao da preda, tako da je zauzeo 4. mesto.

Odlazak i učešće na ovo takmičenje finansirali su roditelji i klub iz sopstvenih sredstava, obzirom da još uvek nisu sklopljeni ugovori između klubova i Opštine Aleksinac, tako da je uprava našeg kluba bila prinuđena da smanji broj takmičara sa 8 na 4 takmičara, iako su ostala 4 takmičara ispunila sve uslove za ovaj turnir.

Nakon turnira u nedelju 15. 02. 2015. god. na predlog i u organizaciji džiu džicu Saveza Slovenije održane su zajedničke pripreme za Svetsko prvenstvu za juniore i kadeta koje će se održati u Atini maja 2015. godine. Na pripremama su učestvovali članovi Reprezentacije Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije. Pripreme je vodio Selektor Reprezentacije Slovenije Gorazd Toplak. Na pripremama su učestvovali dvojica Reprezentativaca Srbije iz našeg kluba: Nikola Trajković u kategoriji juniora -77kg i Filip Trajković u kategoriji kadeta -73kg, koji će u Atini braniti boje naše zemlje. 

 

Komentara: 3


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Maribor Slovenija Nikola Petrović borilački sportovi
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-12)

  Miroslav 17.02.2015.
  Drago mi je što su uspešni ali mi je sve ovo smešno. Prvo, nemaju nikakve uslove za trening a postižu rezultate, s drugo sa 2-3 treninga nedeljno postaju evropski i svetski prvaci. Pa nisu ljudi veverice. Otišla 4 takmičara u Sloveniju i svi bi uzeli medalje da se jedan nije povredio. Jadransku ligu svake godine osvoji neki drugi klub. Sve u svemu, kao bivši profesionalni sportista, mogu vam reci da ne lažete decu i ne nameštajte ta takmičenja. Ako su toliko kvalitetni, što neko od njih nije otišao u inostrani klub za novac? Samo mi nemojte reći, lokal patriote.

 • (+11) (-5)

  zoran 17.02.2015.
  svaka cast momci pa vi ste najbolja reklama za nasu opstinu , jel video ovo sad nasi opstinari sramota za opstinu

 • (+8) (-0)

  Nebojša 20.02.2015.
  Gospodine Miroslave možda si i u pravu s tvog gledišta ali meni je tamo trenirala sestričina pa sam mnogo puta bio na treninzima.Tamo je prvo paklena disciplina radi se ozbiljno i po meni visoko pedagoški i profesionalno, treneri perfektni stručnjaci i znalci veštine, mušica se čuje u salu, deca samo odlični i vrlo dobri djaci u školi, red rad i znoj, nema zabušavanja, na stotine puta se bacaju na one strunjače a mene boli dok gledam, pred takmičenja se trenira svaki dan, ako nisu u salu onda su na vrh Rujevice ili na Taš. Možda bi i mogli da nameste takmičenja da su u Blase, Leskovac ili u Aleksinac ali kako da nameste u Atinu ili još gore u Švedsku, ja sam bio da ih gledam jedared u Novi Sad tamo nema šale ili znaš ili ne, vojvodjani i beogradjani te pojedu, ali veruj mi naša deca se nose s njima i po meni su mnogo bolja.Dalje to su uglavnom deca i kako da idu u inostranstvo ? Ovo kao i džudo i karate nije plaćen sport-ali zato ih treneri uče i teraju sve na fakultete, tako da sva deca kad završe srednju školu iz ovog kluba idu i studiraju u Niš, Beograd, Novi Sad, Bor i drugim gradovima. Gospodine Miroslave odite nekad samo na trening i sve će vam biti jasno, ja sam imao prilike da gledao snimak sa evropskog prvenstva u Švedskoj, zamolite ih da Vam puste da vidite taj Nikola što je prvak evrope kako je pobedio prvaka nemačke, pa grka ili turčina i još nekog ne sećam se tačno, zatim u polufinale ponizio rusa da nije mogao da ustane da se pozdravi /to je onaj sa slike što čuči/ i u finale danca ili holandjanina.Kad te snimke pogledaš ti se brale ponovo javi i daj onda neki komentar.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}