Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешан почетак пролећне сезоне за НИФ у Херцег Новом

rss

29.02.2016.

Веома успешан почетак пролећне сезоне за такмичаре алексиначког џиу џицу клуба на 3. Међународном турниру "Мимоза Опен 2016" у Херцег Новом, у Црној Гори

Фото: архива

У суботу, 27.2.2016. год. у спортском центру у Херцег Новом у Црној Гори, одржан је 3. Међународни џиу џицу турнир "Мимоза Опен 2016" на коме је наступило 247 такмичара из 5 држава бивше СФРЈ: Словеније, Хрватске, БиХ, Србије и домаћина Црне Горе.

На овом турниру алексиначки НиФ је наступио у млађим категоријама: наде, кадети и јуниори, и остварио велики успех освојивши две златне, једну сребрну и чак 3 бронзане медаље.

Златне медаље освојили су:
1. Никола Трајковић из Алексинца, у категорији јуниора -77кг, и
2. Филип Трајковић из Алексинца, у категорији кадета -73кг.

Сребрну медаљу освојио је:
1. Ненад Антић из Алексинца, у категорији наде -66кг,

Бронзане медаље освојили су:
1. Вељко Милошевић из Моравца, у категорији наде-50кг,
2. Стефан Јовић из Алексинца, у категорији Јуниори -69кг и
3. Матија Горковић из Алексинца, у категорији Јуниори -85кг.

Остали такмичари нису остварили значајни резултат.

- Одлазак и учешће на ово такмичење финансирали су родитељи и клуб из сопсветних средстава, обзиром да још увек нису склопљени уговори између клубова и Општине Алексинац по Конкурсу за расподелу средстава за удружења грађана из области физичке културе у 2016. години, каже тренер Драган Трајковић.

Након турнира у организацији Џиу џицу Савеза Словеније и Џиу џицу савеза Црне Горе одржане су заједничке припреме за Светско првенству за јуниоре које ће се одржати наредног месеца у Мадриду у Шпанијји. На примемама су учествовали чланови Репрезентације Словеније, БиХ, Србије и Црне Горе. Припреме је водио један од тренера из Репрезентације Словеније Карл Келц.

На припремама је учествовао члан нашег клуба и Репрезентације Србије Никола Трајковић који ће у својој категорији јуниора -77кг у Мадриду бранити боје наше земље.

- Управа нашег клуба се овом приликом захваљује Џиу џицу Савезу Словеније и Црне горе на позиву нашег такмичара на овим припремама, наводе из клуба.


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић удружења грађана Ненад Антић борилачки спортови Херцег Нови Стефан Јовић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима