Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У сусрет Школским олимпијским играма 2016.

rss

08.05.2016.

Овогодишње Школске олимпијске игре, 10. по реду, се одржавају од 10. до 17. маја 2016, а организатор ових игара је Врање.

У сусрет Школским олимпијским играма 2016.

Ова велика манифетација, која окупља ученике основних и средњих школа из целе Србије, је поново покренута од пре две године после две и по деценије. Оснивањем Савеза за школски спорт Општине Алексинац, почетком прошле године, наша општина се укључила на школска такмичења. Покренули смо секције по школама, окупили велики број деце у скоро свим школским спортовима. Пласман на Школске олимпијске игре је требало остварити кроз окружна и регионална такмичења. 

Нашу општину ове године престваљају ђаци Основне школе „Љупче Николић“ Алексинац, који су остварили висок пласман на регионалном такмичењу. То су: Анђела Николић, Дора Васић, Леа Митић, Лазар Станковић, Коста Ћопић, Марија Гијић,  сви представници у  џудоу, као и  Павле Ђокић у  пливању. 

Џудо се, по распореду, одржава 12. маја у Нишу, у хали Чаир. Прошле године џудо секција је остварила најбоље резулате, а надамо се да ће ове бити још бољи.

Покушли смо да обезбедимо услове да сва деца имају доступност сваком школском спорту, како би се пронашла, чиме смо растеретили кућне буџете, а децу усмерили на спорт - каже Бојана Станковић, џудо тренер.

У управном одбору Савеза за школски спорт су професори физичке културе, а сва такмичења под нашим покровитељством су са намером да вратимо спорт у школе - каже Марко Терзић, секретар Савеза за школски спорт Општине Алексинац.

Коментара: 0


# Љупче Николић ОШ општина пливање џудо Бојана Станковић школе Павле Ђокић Лазар Станковић Олимпијске игре Леа Митић Дора Васић Савез за школски спорт школске олимпијске игре Марко Терзић Анђела Николић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима