Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U susret Školskim olimpijskim igrama 2016.

rss

08.05.2016.

Ovogodišnje Školske olimpijske igre, 10. po redu, se održavaju od 10. do 17. maja 2016, a organizator ovih igara je Vranje.

U susret Školskim olimpijskim igrama 2016.

Ova velika manifetacija, koja okuplja učenike osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, je ponovo pokrenuta od pre dve godine posle dve i po decenije. Osnivanjem Saveza za školski sport Opštine Aleksinac, početkom prošle godine, naša opština se uključila na školska takmičenja. Pokrenuli smo sekcije po školama, okupili veliki broj dece u skoro svim školskim sportovima. Plasman na Školske olimpijske igre je trebalo ostvariti kroz okružna i regionalna takmičenja. 

Našu opštinu ove godine prestvaljaju đaci Osnovne škole „Ljupče Nikolić“ Aleksinac, koji su ostvarili visok plasman na regionalnom takmičenju. To su: Anđela Nikolić, Dora Vasić, Lea Mitić, Lazar Stanković, Kosta Ćopić, Marija Gijić,  svi predstavnici u  džudou, kao i  Pavle Đokić u  plivanju. 

Džudo se, po rasporedu, održava 12. maja u Nišu, u hali Čair. Prošle godine džudo sekcija je ostvarila najbolje rezulate, a nadamo se da će ove biti još bolji.

Pokušli smo da obezbedimo uslove da sva deca imaju dostupnost svakom školskom sportu, kako bi se pronašla, čime smo rasteretili kućne budžete, a decu usmerili na sport - kaže Bojana Stanković, džudo trener.

U upravnom odboru Saveza za školski sport su profesori fizičke kulture, a sva takmičenja pod našim pokroviteljstvom su sa namerom da vratimo sport u škole - kaže Marko Terzić, sekretar Saveza za školski sport Opštine Aleksinac.

Komentara: 0


# Ljupče Nikolić OŠ opština plivanje džudo Bojana Stanković škole Pavle Đokić Lazar Stanković Olimpijske igre Lea Mitić Dora Vasić Savez za školski sport školske olimpijske igre Marko Terzić Anđela Nikolić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima