Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Турбо фолк победа рукометаша

rss

28.09.2015. Саша Марковић Гидра

Свој историјски, премијерни, наступ у првој рукометној лиги Србије рукометаши Алексинца сигурно ће дуго памтити.

Турбо фолк победа рукометаша

Окосница нашег тима од прошле године је сачувана и са дообро уиграном поставом кренула у прволигашке борбе.

Након уласка у већи ранг такмичења, Алексиначки рукометаши су у првом колу ПРЛ Исток Србије угостили РК Младост из Зајечара.

Екипа Алексинца је са резултатом 32:23(18:11) савладала младу и полетну екипу Зајечара. Наше момке није пореметио ни прерани црвени картон Рајковића у 26. мин, иначе, до тада најбољег у домаћем тиму.

У редовима Алексинчана најбољи су били Јовановић (9 гола), Рајковић (6 гола), Ристиц (5 гола), са стандардно солидним голманом Здравковићем. У екипи Младости истакли су се Итић(6 гола), Цековић (5 гола)

Све у свему била је то фер и коректна утакмица коју су испратили на трибина око 100 гледалаца.

Међутим, утакмицу су обележиле неке друге неспортске ствари, која изгледа могу да се дешавају само у нашој спортској хали. Наиме, оба главна улаза у хали била су затворена за гледаоце, па су сви морали да се „СУДАРАЈУ” на такозвани службени улаз хале и притом користе заједно са актерима утакмице један једини заједнички тоалет, јер остали су били недоступни.

Простор у холу кроз који се иначе пролази је био издат за прославу рођенданске журке, а од њега на прављена дискотека - фолкотека.

Да ли је та прослава морала да се одржи баш за време утакмице, не знам, али би требало неко да објасни ову несвакидашњу ситуацију, у којој се судијски звиждук није чуо најбоље, а турбо фолк пратио цели ток утакмице.

Управа клуба РК Алексинац се потрудила да максимално организује утакмицу, али је била затечена оваквом ситуацијом и наглас поставила питања управи спортке хале:

Да ли би се ово икада десило за време одигравање неке првенствене утакмице у неком другом спорту?

Да ли се тако поштује клуб који је у високом рангу и који је проглашен за најбољи у граду?

Да ли је ово спортска хала или фолкотека (шабантека...)?

На крају, најважније да смо ми победили и узели два бода, остварили прву победу и то какву за памћење уз неизбежне турбо фолк “крикове“ који су нам можда и помогли да лакше победимо симпатичне госте из Зајечара.

Спортски поздрав од Саше Марковића Гидре.
Хала спортова Алексинац 27. 09. 2015.год.


# рукомет хала Алексинац РК Саша Марковић Гидра Гидра
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима