Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Традиоцинални крос у Радевцу

rss

09.08.2017.

У Радевцу је, 4. августа, одржан традиционални крос у име сеоске славе Марије Магдалене. Око 50 такмичара је учествовало на кросу, у више категорија.

Традиоцинални крос у Радевцу

- На позив организатора да увеличамо  и повећамо популарност њиховог догађаја наш клуб је отишао са тројицом такмичара који су наступили у трци сениора на 5000 м, кажу саговорници из Атлетког клуба "Напредак".

Они су и освојили су прва три места: Стеван Станојевић, Предраг Костић и Милан Зековић.

Такмичење је одржано стазом од центра села до сеоске цркве и назад на старт.

Организација самог кроса је била веома добра, поред медаља и диплома за победнике, сви такмичари су добили мајице спонзора. Најбољи такмичари у својим категоријама су добили и лепе крстиће са постољем. Поред награда ту је било и освежења за све такмичаре.

Велики број спонзора је допринео да се овај крос одржи који је кренуо по први пут од 2013. године како су навели двојица организатора Љубиша Урошевић и Милан Јовановић. Ове године су крос помогли: Млекаре Еко Бреза и Митић Пром, Расадник Стевановић, СТР "Јоки" и велики број људи из самог села и људи који су на привременом раду у иностранству, а имају порекло из овог села.

Овим учешћем на кросу АК "Напредак" је кренуо у популаризацију атлетског спорта и у другим мањим срединама на територији наше општине. Велики број деце који је био присутан на самом такмичењу је имао прилику да види квалитетну трку и одличне такмичаре.


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Милан Зековић Радевац Стеван Станојевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима