Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

“Рудари” послали госте кући са шлепером голова

rss

19.04.2016. Димитрије Стојадиновић

“Рудари” послали госте кући са шлепером голова, хет трик капитена А. Земљака
Омладинци Рудар Алпоса се вратили у колосек, Гојковић експлодирао

“Рудари” послали госте кући са шлепером голова

Утакмица 22. кола „Зоне исток“ између ФК „Рудар АЛПОС“ и ФК „Бучје“ решена је у корист домаћина.

На почетку меча иницијативу је држала домаћа екипа, што се и показало. У 26. мин Љубисављевић је упутио центаршут на другу стативу, капитен А. Земљак је шутирао главом искоса и лобовао голмана Костадиновића. Бучјанци су изједначили после корнера, лоша интервенција голмана Додеровића, на месту се нашао Младеновић и са пет метара убацио лопту у гол. Два минута пре краја полувремена на сцену ступа опет капитен А. Земљак који добија лопту од Лазаревића и фономеналним ударцем под пречку повећава резултат на 2:1. На полувреме се отишло вођством домаће екипе.

Наш портал сазнао је једну занимљивост која се догодила пре почетка меча и везана је за првог чувара мреже „Рудара“ Додеровића. Како наш портал сазнаје голман је пошао на утакмицу из Лесковца, иначе његовог родног места, редовном аутобуском линијом, али се тај исти аутобус покварио у Дољевцу где је наш голман морао да стопира, имао је среће и након неколико минута стао је возач шлепера Македонске националности и довезао га на Рудник. Све честитке овом голману на пожртвовању.

У 57. мин Станковић пролази по десној страни и левом ногом искоса са 16м погодио је даљи угао голмана Костадиновића. У 63. мин опет капитен А. Земљак, који је лопту добио у петерцу, заломио је штопера Маладеновића и голмана Костадиновића и рутински лопту спровео у гол. У 70. мин евро гол М. Земљака који је са 40м шутирао и погодио горњи угао, голман је био немоћан. Након овог поготка из игре је изашао најефикаснији играч на утакмици А. Земљак  који је капитенску траку предао Љубисављевићу. У 78. мин Љубисаљевић претрчава одбрану и овим голом ставља тачку на голеаду.

Коначан резултат ФК „Рудар АЛПОС“ – ФК „Бучје“ 6:1 (2:1). На списку тренера Белића, због повреде, није се нашао голман Стојадиновић.

За „Рударе“ наступили су следећи играчи: Додеровић  (голман), Видојковић, Лазаревић, Станковић (од 70мин Марковић), Петровић, Славнић, Гојковић, М. Земљак, Љубисављевић, А. Земљак (од 73мин Васић) и Радуловић.

Тренер екипе Милош Белић дао је изјаву за портал: „Презадовољан сам нашом игром, све је ишло како смо се договорили, свако је испоштовао свој задатак. Честиам играчима на борбености и пожртвовању. Драго ми је што смо победили Бучје које нам је конкурент на зачељу табеле. Све честитке противницима.“

Омладинци Рудар Алпоса се вратили у колосек, Гојковић експлодирао

Омладинци ФК „Рудар АЛПОС-А“ одиграли су у суботу Нишу првенствену утакмицу 19. кола прве РИС лиге са екпипом ФК „ПАЛИЛУЛАЦ“ Ниш, иначе трећепасиране екипе на табели од које су „Рудари“ два пута били поражени ове сезоне, али су победили када је било најбитније, у завршници првенства.

„Рудари“ су на меч кренули ослабљени не играњем Спасића и Нешића, али су успели да сломе отпор домаћина у 25. мин, када је Гојковић шутирао и матирао голмана домаћих Костића који је остао укопан у месту. У даљем току меча шансе за домаћина су се ређале преко Зафировског, али чак ни овај феноменални млади играч није успео да савлада веома расположеног голмана „Рудара“ Стојадиновића који је у првом полувремену спасио два чиста поготка. Шансу у 44. мин имао је Марјановић који је лопту тукао преко гола. На полувреме се отишло резултатом 0:1.

У другом полувремену иницијативу су и даље држали „Рудари“, али су и домаћини имали прилике. У 56. мин феноменална дубока лопта капитена Палилулца, иначе рођеног Алексинчанина, Радоњића, али домаћини ни ово нису спровели у гол. На месту је био Стојадиновић. У 60. мин фономенална акција коју започиње штопер Лазаревић, додаје је Дурмишевићу који је упослио млађаног Гојковића, овај се поиграо са одбраном Палилулца и још једном матирао голмана Костића који је овог пута био немоћан. У 70. мин спорна ситуација око корнера домаћих, њихов играч шутирао је по страни гола али је Стојадиновић ту лопту одбио у корнер, помоћни судија показала је гол аут, што је потврдила и њена колегиница која је била главна на овој утакмици, али је голман „Рудара“ пришао Минић Ани главном судији и рекао јој да је ипак корнер, на чему су му се играчи домаћина захвалили. У 79. мин центарфор Марковић добио је феноменалну лопту од капитена Руловића тукао ка голу, али овог пута непрецизно.

Феноменалну партију пружили су и Дурмишевић, Милосављевић, Милојевић и Цветковић. Жуте картоне за „Рударе“ зарадили су следећи играчи: Стојадиновић (неопрезан старт), Радуловић (приговор), Милосављевић (приговор). Играч утакмице Гојковић.

За гостујућу екипу настулапи су следећи играчи: Стојадиновић (голман), Милојевић, Лазаревић, Николић, Радуловић (капитен), Милојковић, Марјановић, Милосављевић, Дурмишевић, Марковић (од 79. мин Цветковић) и Гојковић.

Тренер Александар Земљак и његов помоћник Милош Белић задовољни су игром њихове екипе.


# Алексиначки Рудник фудбал Рудар ФК Александар Земљак Милош Белић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима