Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Развој џудоа у Алексинцу

rss

28.12.2014. Јелена Милосављевић

Од скоро, тачније од пре две године, Алексинац је богатији за још један борилачки спорт-џудо.

Развој џудоа у Алексинцу

Не ради се само о спорту, него и о старој јапанској вештини, која долази до наших младих алексинчана у свом изворном облику. Онако како се учи у Алексинцу, тако се џудо учи и тренира свуда у свету.

Џудо је древна јапанска борилачка вештина, један је од малобројних борилачких спортова који је у програму Олимпијских игара још од 1964. године. Због својих карактеристика вежба се широм света, у многим земљама уврштен је и у систем школства.

Од следеће године џудо почиње са првим школским такмичењима и у Србији. За разлику од досадашње доминације мушких тренера у свим спортовима, тренинге води жена - Бојана Станковић, са дипломом спортског тренера џудоа и мајстор црног појаса 1. дан. Бојана је сада тренер, а некадашњи репрезентативац, освајач 5. места на Европском првенству, прва у држави и за јуниоре и за сениоре. Сада жели своје богато искуство са татамија пренесе на своје младе спортисте. Тако је настала секција џудо клуба Кинезис, иначе најтрофејнијег нишког клуба, који ради и у Алексинцу.

Веома тихо у својим простојима у Тржном центру Зелена пијаца - поткровље, клуб ради и од финансирања сопственим средствима клуб је завршио успешну такмичарску годину са укупно 43 медаље.

Бојану је препознао и подржао нишки клуб Кинезис, са тим да ће собзиром да је 32 малишана из Алексинца који успешно тренирају и доносе медаље, клуб једног дана носити обележја Алексинца.

Иначе, за све заинтресоване, тренинзи су са децом од 5-10 година, а одвијају се понедељком, средом и петком у Тржном центру Зелена пијаца - поткровље од 17.30 до 20.00 часова.


# џудо Бојана Станковић Кинезис Јелена (Милосављевић) Лазаревић борилачки спортови
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима