Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Џудо клуб Алексинац успешно наступио у сениорским такмичењима

rss

26.02.2018.

Првенство Централне Србије за сениоре и 1. изборно за млађе и старије полетарце је одржано 24. фебруара 2018. у Нишу, у хали Чаир.

Џудо клуб Алексинац успешно наступио у сениорским такмичењима

Џудо Клуб "Алексинац" је наступио са 16 такмичара и освојио укупно 12 медаља - 3 сениорске, 5 у категорији старијих полетараца и 4 у млађим полетарцима.

По први пут, ЏК "Алексинац" је наступао са сениорима. Њих четворица, колико клуб тренутно има, освојили су три медаље, односно три трећа места и исто толико пласмана на Државно првенство за сениоре које се одржава 3. марта 2018. у Зрењанину.

Медаље су освојили Никола Митровић до 90кг, Бранко Живковић и Милош Стојилковић до 100. Поред бораца са освојеним медаљама наступао је и Маринко Глишић, као млађи сениор и одличним борбама показао да можемо на њега рачунати.

- Велика част ми је била предводити тим сениора, још је већа част остварити добре резултате, каже тренер Бојана Станковић.

Међу старијим полетарцима најбољи је био Огњен Латински који је освојио златну медаљу у категорији - 46кг, а Лука Трајковић и Мијат Јовановић су у истој категорији освојили трећа места. У категорији - 50, бронзу је освојио Илија Трајковић, а у +50кг, бронзу је освојио Лазар Русимовић.

Међу млађим полетарцима сребро је освојила Искра Јовановић у категорији -38, док је Јања Милојковић, била трећа. Велику борбеност је показао у Петар Стоиљковић који је био трећи у категорији до - 31кг, као и Лазар Стаменковић, треће место у категорији - 34.

- Успешно смо почели сезону и немамо разлога да не будемо задовољни. 12 медаља говори колико је озбиљан рад у клубу. Такмичаре очекује још пуно такмичања у овој години и управа клуба ће се трудити да финансијским средствима, која су мала, помогне да на свим такмичењима учествујемо, а надамо се и помоћи од општине Алексинац, Отиса, Спортског Савеза општине Алексинац. У марту нас још очекују поред Државног првенства за сениоре, регионално школско првенство у Краљеву, као и Државно првенство основних и средњих школа у Кикинди. А 31. марта је најорганизованији међународни турнир “Младост Европе“ у Нишу, где поред домаћина учествују и гости из Румуније, Бугарске, Македоније, Грчке, додаје тренер Станковић.


# џудо Бојана Станковић џудо клуб Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима