Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Džudo klub Aleksinac uspešno nastupio u seniorskim takmičenjima

rss

26.02.2018.

Prvenstvo Centralne Srbije za seniore i 1. izborno za mlađe i starije poletarce je održano 24. februara 2018. u Nišu, u hali Čair.

Džudo klub Aleksinac uspešno nastupio u seniorskim takmičenjima

Džudo Klub "Aleksinac" je nastupio sa 16 takmičara i osvojio ukupno 12 medalja - 3 seniorske, 5 u kategoriji starijih poletaraca i 4 u mlađim poletarcima.

Po prvi put, DžK "Aleksinac" je nastupao sa seniorima. Njih četvorica, koliko klub trenutno ima, osvojili su tri medalje, odnosno tri treća mesta i isto toliko plasmana na Državno prvenstvo za seniore koje se održava 3. marta 2018. u Zrenjaninu.

Medalje su osvojili Nikola Mitrović do 90kg, Branko Živković i Miloš Stojilković do 100. Pored boraca sa osvojenim medaljama nastupao je i Marinko Glišić, kao mlađi senior i odličnim borbama pokazao da možemo na njega računati.

- Velika čast mi je bila predvoditi tim seniora, još je veća čast ostvariti dobre rezultate, kaže trener Bojana Stanković.

Među starijim poletarcima najbolji je bio Ognjen Latinski koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji - 46kg, a Luka Trajković i Mijat Jovanović su u istoj kategoriji osvojili treća mesta. U kategoriji - 50, bronzu je osvojio Ilija Trajković, a u +50kg, bronzu je osvojio Lazar Rusimović.

Među mlađim poletarcima srebro je osvojila Iskra Jovanović u kategoriji -38, dok je Janja Milojković, bila treća. Veliku borbenost je pokazao u Petar Stoiljković koji je bio treći u kategoriji do - 31kg, kao i Lazar Stamenković, treće mesto u kategoriji - 34.

- Uspešno smo počeli sezonu i nemamo razloga da ne budemo zadovoljni. 12 medalja govori koliko je ozbiljan rad u klubu. Takmičare očekuje još puno takmičanja u ovoj godini i uprava kluba će se truditi da finansijskim sredstvima, koja su mala, pomogne da na svim takmičenjima učestvujemo, a nadamo se i pomoći od opštine Aleksinac, Otisa, Sportskog Saveza opštine Aleksinac. U martu nas još očekuju pored Državnog prvenstva za seniore, regionalno školsko prvenstvo u Kraljevu, kao i Državno prvenstvo osnovnih i srednjih škola u Kikindi. A 31. marta je najorganizovaniji međunarodni turnir “Mladost Evrope“ u Nišu, gde pored domaćina učestvuju i gosti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke, dodaje trener Stanković.


# džudo Bojana Stanković džudo klub Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima