Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Планинарска акција Ново Село – Крст – Раденковац - 2014

rss

18.11.2014. Планинарски клуб Железничар

Протеклог викенда чланови Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца су учествовали у Традиционалној планинарској акцији: Ново Село – Крст – Раденковац - 2014.

Планинарска акција Ново Село – Крст – Раденковац - 2014

Простор на коме се одвијала планинарска акција, обухвата јужне падине планине Девице, између поменутих села.

Долазак на ову планинарску акцију био је пун изненађења, наиме планинаре је из Сокобање испратила јака магла, да би их на „ превоју ” дочекали предели обасјани сунцем.

Почетак и отварање акције били су у Новом селу, које се налази 20 км јужно од Сокобање на надморској висини од 700 м. Крећући се дивним пределима, планинари су након трочасовног пешачења стигли до највише тачке, која је позната под називом „Крст”, да би наставак кретања био са благим спуштањем до чесме познате под називом „Божин кладанац”. У наставку кретања, следио је успон на Големи врх и обилазак цркве Петровдан, да би око 15 часова планинари стигли у Раденковац, село где је акција завршена.

Свечаност при затварању акције, била је изузетна по много чему, наиме домаћини су организовали незаборавно дружење, дда би након тога уследио свечани тренутак „братимљења” два планинарска клуба ПК „Железничар” из Алексинца и ПК „Оштра Чука” из Сокобање.

У овој планинарској акцији учествовало је нешто више од 80 планинара из 8 планинарских удружења са простора од Београда до Прешева. Дужина стазе је била 11 км, са укупним успоном од 414 м.


# Сокобања планинари Железничар (план. др.) Раденковац Оштра чука
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима