Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Planinarska akcija Novo Selo – Krst – Radenkovac - 2014

rss

18.11.2014. Planinarski klub Železničar

Proteklog vikenda članovi Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca su učestvovali u Tradicionalnoj planinarskoj akciji: Novo Selo – Krst – Radenkovac - 2014.

Planinarska akcija Novo Selo – Krst – Radenkovac - 2014

Prostor na kome se odvijala planinarska akcija, obuhvata južne padine planine Device, između pomenutih sela.

Dolazak na ovu planinarsku akciju bio je pun iznenađenja, naime planinare je iz Sokobanje ispratila jaka magla, da bi ih na „ prevoju ” dočekali predeli obasjani suncem.

Početak i otvaranje akcije bili su u Novom selu, koje se nalazi 20 km južno od Sokobanje na nadmorskoj visini od 700 m. Krećući se divnim predelima, planinari su nakon tročasovnog pešačenja stigli do najviše tačke, koja je poznata pod nazivom „Krst”, da bi nastavak kretanja bio sa blagim spuštanjem do česme poznate pod nazivom „Božin kladanac”. U nastavku kretanja, sledio je uspon na Golemi vrh i obilazak crkve Petrovdan, da bi oko 15 časova planinari stigli u Radenkovac, selo gde je akcija završena.

Svečanost pri zatvaranju akcije, bila je izuzetna po mnogo čemu, naime domaćini su organizovali nezaboravno druženje, dda bi nakon toga usledio svečani trenutak „bratimljenja” dva planinarska kluba PK „Železničar” iz Aleksinca i PK „Oštra Čuka” iz Sokobanje.

U ovoj planinarskoj akciji učestvovalo je nešto više od 80 planinara iz 8 planinarskih udruženja sa prostora od Beograda do Preševa. Dužina staze je bila 11 km, sa ukupnim usponom od 414 m.

Komentara: 1


# Sokobanja planinari Železničar (plan. dr.) Radenkovac Oštra čuka
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Rasa 18.11.2014.
    Tomaše, samo se ti vidiš na sliku !


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}