Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Врмџа 2016

rss

23.03.2016. Берислав Трајковић

Још један велики планинарски догађај у прелепој околини, села Врмџа десио се протеклог викенда. Прави празник планинара! Дошли су у ово село планинари из целе Србије, али и шире, из Македоније, Бугарске, Грчке...

ПК "Железничар": Врмџа 2016

Акција посвећена планинарској слободи и достојанству, као дан сећања на велику планинарску победу која се десила не тако давно, када су неки планинари закључали врата сарадње и потпуно морално посрнули. Спонтано створена акција показала се као пуни погодак визионара који су изабрали прелепу околину Врмџе за обележавање овог догађаја и велике победе.

Акција је отворена испред цркве Свете Тројице у селу Врмџа, да би се одатле колона кретала ка Врмџанском језеру, долином сеоског потока поред деда Мијине воденицце и јаког крашког врела, које је планинарима послужило за пријатно освежење.

Колона планинара се кретала ка северу, све до простране заравни која се налази у подножју Ртња, да би се одатле кренуло ка западу али не остављајући поглед на ову планину која нас је пратила све до тренутка када је почело спуштање ка селу и до тренутка када се отворио диван видик на Врмџу и стене које окружују ово село.

Диван планинарски догађај завршен је касно поподне уз музику, коло, планинарски пасуљ, поделу захвалница и уз једно велико планинарско ДОВИЂЕЊА до наредног викенда када ће се планинари окупити у Власотинцу и организовано кренути са успоном на Морич.

Оно што није написано, а свакако треба да се зна, то је број учесника! Чак 690 планинара на овој планинарској акцији, оправдало је епитет највећег планинарског догађаја протеклог викенда. Најмлађи учесници акције били су Вукота Станковић, узраста 2 и по године, и Вања Ђелић, узраста 5 година. Најискуснија учесница била је Јелена Минарди са 97 година.


# планинари Железничар (план. др.) дан сећања Ртањ Врмџа Берислав Трајковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима