Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Vrmdža 2016

rss

23.03.2016. Berislav Trajković

Još jedan veliki planinarski događaj u prelepoj okolini, sela Vrmdža desio se proteklog vikenda. Pravi praznik planinara! Došli su u ovo selo planinari iz cele Srbije, ali i šire, iz Makedonije, Bugarske, Grčke...

PK "Železničar": Vrmdža 2016

Akcija posvećena planinarskoj slobodi i dostojanstvu, kao dan sećanja na veliku planinarsku pobedu koja se desila ne tako davno, kada su neki planinari zaključali vrata saradnje i potpuno moralno posrnuli. Spontano stvorena akcija pokazala se kao puni pogodak vizionara koji su izabrali prelepu okolinu Vrmdže za obeležavanje ovog događaja i velike pobede.

Akcija je otvorena ispred crkve Svete Trojice u selu Vrmdža, da bi se odatle kolona kretala ka Vrmdžanskom jezeru, dolinom seoskog potoka pored deda Mijine vodenicce i jakog kraškog vrela, koje je planinarima poslužilo za prijatno osveženje.

Kolona planinara se kretala ka severu, sve do prostrane zaravni koja se nalazi u podnožju Rtnja, da bi se odatle krenulo ka zapadu ali ne ostavljajući pogled na ovu planinu koja nas je pratila sve do trenutka kada je počelo spuštanje ka selu i do trenutka kada se otvorio divan vidik na Vrmdžu i stene koje okružuju ovo selo.

Divan planinarski događaj završen je kasno popodne uz muziku, kolo, planinarski pasulj, podelu zahvalnica i uz jedno veliko planinarsko DOVIĐENjA do narednog vikenda kada će se planinari okupiti u Vlasotincu i organizovano krenuti sa usponom na Morič.

Ono što nije napisano, a svakako treba da se zna, to je broj učesnika! Čak 690 planinara na ovoj planinarskoj akciji, opravdalo je epitet najvećeg planinarskog događaja proteklog vikenda. Najmlađi učesnici akcije bili su Vukota Stanković, uzrasta 2 i po godine, i Vanja Đelić, uzrasta 5 godina. Najiskusnija učesnica bila je Jelena Minardi sa 97 godina.

Komentara: 0


# planinari Železničar (plan. dr.) dan sećanja Rtanj Vrmdža Berislav Trajković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima