Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Европско првенство у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање

rss

04.08.2008. параглајдинг клуб Грунф

Европско првенство у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање
Изузетно нам је задовољство да Вас обавестимо да ће се на теренима у рејону Нишке Бање у периоду 03 – 10. август 2008. године одржати:

ПРВО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ПАРАГЛАЈДИНГУ У ДИСЦИПЛИНИ ПРЕЦИЗНО СЛЕТАЊЕ

После успешно организованог Трећег Светског првенства у параглајдингу 2005. године на теренима у рејону Нишке Бање, Међународна ваздухопловна организација – ФАИ, поверила је организацију Првог Европског првенства у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, управо Ваздухопловном савезу Србије и Параглајдинг клубу "Грунф" из Ниша.

Све информације о Европском првенству налазе се официјелном сајту:www.epa2008.org
Имајући у виду да се ради о спортској манифестацији највишег ранга (I категорија), не заборављајући да је у питању Прво Европско првенство у младом али изузетно атрактивном спорту који последњих година доживљава све већу експанзију поготову код млађе популације, организатор улаже напоре да организацију првенства подигне на највиши ниво.

Најаву за учешће на Европском првенству потврдило је 14 земаља старог континента са укупно 70-80 такмичара, што укупно са пратећим особљем и гостима износи око 130 иностраних гостију.


Коментара: 1


# параглајдинг
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Zoran 14.09.2008.
    Коме је у интересу одржавање такмичења?
    Чињеница је, да се окрену значајна средства при организацији такмичења и да је због "лепљивих прстију" аеро клуб Албатрос из Ниша под суспендијом.
    Цело време одржавања ЕП такмичења, сам био присутан и било је више паса луталица од посматрача. Због кога се онда оджавало такмичење? Велика табла са натписом на Саксонском језику је личила на понизан гест бескичмењака, порепе муве, а не на јасан позив домородачкој деци. Срамота...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима