Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успон на Островицу

rss

11.11.2014. ПК Железничар

Протеклог викенда чланови Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца су учествовали у планинарској акцији ОСТРОВИЦА 2014.

Успон на Островицу

Планина се налази у Јужној Србији, недалеко од Прешева у пограничном појасу према Републици Македонији.

Колона планинара је након поздравног говора и отварања акције на простору испред Дома културе у Прешеву кренула на успон.

Након велике висинске разлике на почетку стазе, планинари су се кретали по планинској коси, све до контролног пункта Војске Србије, да би се завршни део успона са неколико стрмих серпентина показао као веома захтеван.

Награду за напоран успон представљао је диван поглед који се отворио преме Прешевској повији, месту где су се највише приближиле реке Морава и Вардар, али и поглед према Косову и Македонији нудио је дивне пејзаже у свим јесењим бојама природе.

Након повратка са стазе домаћини су организовали лепо дружење уз музику, али и могућност обиласка града уз дегустацију оријенталних специјалитета.

Поред чланова Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца, у овој планинарској акцији је учествовало око 150 планинара из 28 планинарских удружења из Србије и Македоније. Током ове планинарске акције савладана је висинска разлика од 673 м а дужина стазе је била 17 км.

 


# планинари Железничар (план. др.) Островица Прешево
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима