Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Огласио се и Новица Тончев поводом случаја гашења Напретка

rss

05.07.2017.

Председник Фудбалског савеза региона Источне Србије, Новица Тончев, данас је дао званичну изјаву везану за случај гашења ФК Напредак.

Огласио се и Новица Тончев поводом случаја гашења Напретка

Изјаву преносимо у целости:

"Фудбалски савез региона Источне Србије је реаговао, по питању ФК Напредак из Алексинца, оног тренутка када је стигла жалба ОФК Бор, након међусобно одигране утакмице Зоне Исток. Борани су се жалили да су играли са непостојећим клубом и клубом чији су играчи апсолутно неисправно регистровани. Навели су да у неким легитимацијама стоји ФК Напредак, у другим ОФК Напредак 1929. Потом су уследиле и жалбе Мајданпека и БСК из Боговине са углавном истим примедбама и захтевима да се утакмице против Напретка региструју у њихову корист." каже Тончев и додаје:

"У складу с прописима и правилима, реаговао је најпре Комесар за такмичење, потом и Комисија за жалбе ФСРИС и након комплетно прикупљене документације постало не потпуно јасно да су жалбе на месту. Наиме, ФК Напредак је као такав примљен у такмичење на почетку сезоне 2016/17. Маја месеца ове године АПР је, након стечајног поступка, објавио да је ФК Напредак УГАШЕН. Наравно да угашени клуб не може да се такмичи и на седници Извршног одбора ФСРИС од 21.0.2017. искључен је из даљег такмичења."

Председник регионалног савеза је рекао да је покушано да се пронађе и неко решење за клуб са оваквом традицијом:

"ОФК Напредак 1929 који се помиње је потпуно нови клуб, са новим пибом и новим матичним бројем и није никакав правни наследник ФК Напредак. Такав новоформирани клуб може да стартује само од најнижег ранга. ФСРИС је имајући у виду традицију и реноме Напретка организовао неколико састанака на разним нивоима са циљем да се евентуално пронађе неко решење како би клуб наставио да се такмичи, али то једноставно није било могуће. Организовали смо и заједнички састанак Правне комисије ФСРИС и ФСС и тумачење је било да не постоји никаква могућност да ФК Напредак настави такмичење. Ми смо као озбиљно руководство тражили начине да наставе такмичење, али није било могуће.", закључује Тончев.

Коментара: 4


# фудбал Напредак ФК Фудбалски савез Новица Тончев
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-2)

  Perkan 06.07.2017.
  A kako može Zvezda, a ne može Napredak?
  Zvezda je igrala 3 godine evroligu, svaki put kao drugi pravni subjekt.

 • (+4) (-8)

  Swaner 06.07.2017.
  Pitaj Bertomeua. On voli da odgovara na glupa pitanja.

 • (+10) (-2)

  Ja 06.07.2017.
  Pa zvezdana je drzavni projekat,jos od doba kumunizma njima je sve dozvoljeno!

 • (+6) (-)

  Саша 06.07.2017.
  Није само Евролига, већ и ова наша беда од лиге, где имамо тим од 5 милиона против свих осталих који не могу да сакупе 1 милион.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима