Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oglasio se i Novica Tončev povodom slučaja gašenja Napretka

rss

05.07.2017.

Predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, Novica Tončev, danas je dao zvaničnu izjavu vezanu za slučaj gašenja FK Napredak.

Oglasio se i Novica Tončev povodom slučaja gašenja Napretka

Izjavu prenosimo u celosti:

"Fudbalski savez regiona Istočne Srbije je reagovao, po pitanju FK Napredak iz Aleksinca, onog trenutka kada je stigla žalba OFK Bor, nakon međusobno odigrane utakmice Zone Istok. Borani su se žalili da su igrali sa nepostojećim klubom i klubom čiji su igrači apsolutno neispravno registrovani. Naveli su da u nekim legitimacijama stoji FK Napredak, u drugim OFK Napredak 1929. Potom su usledile i žalbe Majdanpeka i BSK iz Bogovine sa uglavnom istim primedbama i zahtevima da se utakmice protiv Napretka registruju u njihovu korist." kaže Tončev i dodaje:

"U skladu s propisima i pravilima, reagovao je najpre Komesar za takmičenje, potom i Komisija za žalbe FSRIS i nakon kompletno prikupljene dokumentacije postalo ne potpuno jasno da su žalbe na mestu. Naime, FK Napredak je kao takav primljen u takmičenje na početku sezone 2016/17. Maja meseca ove godine APR je, nakon stečajnog postupka, objavio da je FK Napredak UGAŠEN. Naravno da ugašeni klub ne može da se takmiči i na sednici Izvršnog odbora FSRIS od 21.0.2017. isključen je iz daljeg takmičenja."

Predsednik regionalnog saveza je rekao da je pokušano da se pronađe i neko rešenje za klub sa ovakvom tradicijom:

"OFK Napredak 1929 koji se pominje je potpuno novi klub, sa novim pibom i novim matičnim brojem i nije nikakav pravni naslednik FK Napredak. Takav novoformirani klub može da startuje samo od najnižeg ranga. FSRIS je imajući u vidu tradiciju i renome Napretka organizovao nekoliko sastanaka na raznim nivoima sa ciljem da se eventualno pronađe neko rešenje kako bi klub nastavio da se takmiči, ali to jednostavno nije bilo moguće. Organizovali smo i zajednički sastanak Pravne komisije FSRIS i FSS i tumačenje je bilo da ne postoji nikakva mogućnost da FK Napredak nastavi takmičenje. Mi smo kao ozbiljno rukovodstvo tražili načine da nastave takmičenje, ali nije bilo moguće.", zaključuje Tončev.

Komentara: 4


# fudbal Napredak FK Fudbalski savez Novica Tončev
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-2)

  Perkan 06.07.2017.
  A kako može Zvezda, a ne može Napredak?
  Zvezda je igrala 3 godine evroligu, svaki put kao drugi pravni subjekt.

 • (+4) (-8)

  Swaner 06.07.2017.
  Pitaj Bertomeua. On voli da odgovara na glupa pitanja.

 • (+10) (-2)

  Ja 06.07.2017.
  Pa zvezdana je drzavni projekat,jos od doba kumunizma njima je sve dozvoljeno!

 • (+6) (-)

  Saša 06.07.2017.
  Nije samo Evroliga, već i ova naša beda od lige, gde imamo tim od 5 miliona protiv svih ostalih koji ne mogu da sakupe 1 milion.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima