Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Обновљен женски рукометни клуб у Алексинцу

rss

12.09.2013.

Пример успешне спортисткиње која је након спортске каријере кренула да ради на развоју спорта у својој средини је Ања Крстичевић, некада прволигашки рукометни играч а данас жена која се налази на челу рукометног клуба "Алексинац".

Обновљен женски рукометни клуб у Алексинцу

Женски рукометни клуб "Алексинац" је клуб импозантне прошлости. Основан  1985. год. као једини клуб на територији општине Алексинац који за спортску активност окупљао искључиво женску популацију, односно девојчице и девојке из Алексинца и околине.

У току свог спортског развоја, пролазио је кроз различите фазе, организацијске и такмичарске. У историји спорта наше општине остаће забележен као до сада најуспешнији спортски колектив, тј клуб који се такмичио у највишим ранговима рукометних такмичења у држави – од окружне, републичких, међурепубличких, па све до Супер лиге!

Јула 2001.год. због престанка финансирања од стране С.О. Алексинац и проблема са коришћењем Хале спортова клуб је престао са радом.

Крајем 2012.год. створили су се услови да се поново почне са радом Ж.Р.К. "Алексинац. То је био повод да контактирамо Ању Крстичевић која нам је у изјави саопштила неке нове и лепе вести:

"Наш основни циљ у 2013.год. је да се формира такмичарска екипа. 22. септембра 2013. почиње 1. коло такмичења екипе у ИИ лиги "Морава. Користим прилику да позовем Ваше читаоце да буду наши гости на отварању такмичарске сезоне. Знајте да ћете нам својим доласком помоћи да победимо. Очекујемо Вас, покушајмо да повратимо стару славу женског рукомета у Алексинцу."

Ања Крстичевић је тренер женске рукометне екипе. Била интернационални играч.Од 1985.год. до 1989.год.  играла је за МКС "Заглебие" Лубин/Полска у првој лиги, затим од 1989.год. до 1999/2000 год. у Алексинцу – "ПИК Гредетин" и ЖРК Алексинац где је каријеру започела као играч 3. српске лиге а завршила у Супер лиги  и то као  капитен екипе.Велику помоћ у поновном развоју женског рукомета у Алексинцу Ањи пружа Слађана Стојиљковић, спортски директор клуба. Слађана је такође једна од рукометашица из златне екипе Пик-а из периода 1992.године.

 

Коментара: 0


# Слађана Стојиљковић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима