Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Obnovljen ženski rukometni klub u Aleksincu

rss

12.09.2013.

Primer uspešne sportistkinje koja je nakon sportske karijere krenula da radi na razvoju sporta u svojoj sredini je Anja Krstičević, nekada prvoligaški rukometni igrač a danas žena koja se nalazi na čelu rukometnog kluba "Aleksinac".

Obnovljen ženski rukometni klub u Aleksincu

Ženski rukometni klub "Aleksinac" je klub impozantne prošlosti. Osnovan  1985. god. kao jedini klub na teritoriji opštine Aleksinac koji za sportsku aktivnost okupljao isključivo žensku populaciju, odnosno devojčice i devojke iz Aleksinca i okoline.

U toku svog sportskog razvoja, prolazio je kroz različite faze, organizacijske i takmičarske. U istoriji sporta naše opštine ostaće zabeležen kao do sada najuspešniji sportski kolektiv, tj klub koji se takmičio u najvišim rangovima rukometnih takmičenja u državi – od okružne, republičkih, međurepubličkih, pa sve do Super lige!

Jula 2001.god. zbog prestanka finansiranja od strane S.O. Aleksinac i problema sa korišćenjem Hale sportova klub je prestao sa radom.

Krajem 2012.god. stvorili su se uslovi da se ponovo počne sa radom Ž.R.K. "Aleksinac. To je bio povod da kontaktiramo Anju Krstičević koja nam je u izjavi saopštila neke nove i lepe vesti:

"Naš osnovni cilj u 2013.god. je da se formira takmičarska ekipa. 22. septembra 2013. počinje 1. kolo takmičenja ekipe u II ligi "Morava. Koristim priliku da pozovem Vaše čitaoce da budu naši gosti na otvaranju takmičarske sezone. Znajte da ćete nam svojim dolaskom pomoći da pobedimo. Očekujemo Vas, pokušajmo da povratimo staru slavu ženskog rukometa u Aleksincu."

Anja Krstičević je trener ženske rukometne ekipe. Bila internacionalni igrač.Od 1985.god. do 1989.god.  igrala je za MKS "Zaglebie" Lubin/Polska u prvoj ligi, zatim od 1989.god. do 1999/2000 god. u Aleksincu – "PIK Gredetin" i ŽRK Aleksinac gde je karijeru započela kao igrač 3. srpske lige a završila u Super ligi  i to kao  kapiten ekipe.Veliku pomoć u ponovnom razvoju ženskog rukometa u Aleksincu Anji pruža Slađana Stojiljković, sportski direktor kluba. Slađana je takođe jedna od rukometašica iz zlatne ekipe Pik-a iz perioda 1992.godine.

 


# Gredetin Slađana Stojiljković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima