Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови дресови стигли за рукометашице из Алексинца

rss

30.06.2021. Моцарт спорт

„Драго нам је што Моцарт води рачуна о малим клубовима на југу Србије“, каже Дејан Павловић из ЖРК Алексинац.

Фото: Саша Гидра Марковић

Кошарка, одбојка, рукомет или фудбал - није битно о ком се спорту ради, нити који је ниво такмичења у питању, компанија Моцарт је увек ту да помогне и буде највернији навијач. Ова подршка ја важна за више од 6000 спортиста који су кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе“ добили опрему.

Дрес са знаком „М“ за њих је био велика мотивација, па су у наредним утакмицама низали само успехе. Ово је случај и за ЖРК Алексинац.

„Драго нам је што Моцарт води рачуна о малим клубовима на југу Србије. Намерно кажем малим, јер смо млада екипа која је настала пре три године. Некада је наш тим, крајем деведесетих био познат и такмичио се у највишем рангу заједничке државе. Од 2000. године, клуб је престао да се такмичи, све до пре неку годину, када смо ми поново покренули причу и успели да са децом школског узраста поново оживимо клуб. Локална самоуправа је главни финансијер, али са средствима која су нам додељена за ову годину, а она су довољна само за такмичење и превоз, ми заиста не бисмо могли да купимо овако лепе и квалитетне дресове. У малим и економски слабијим градовима, тешко је наћи фирму, која жели и која је друштвено одговорна да помогне било коме међу нама. Зато смо веома захвални на поклону нашој младој екипи“, каже Дејан Павловић из ЖРК Алексинац.

Подсетимо, и током епидемије корона вируса, регионални лидер у приређивању игара на срећу наставио је са акцијом „Нови дресови за нове шампионе“, а опрема је стигла многим клубовима широм Србије, региона и дијаспоре. Дрес на коме пише Моцарт у 2020. обукло је око 1.000 играча из више од 40 клубова.

Извор


# Алексинац ЖРК Кладионица Моцартспорт
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима