Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова генерација младих џудиста

rss

30.12.2018. Божа Марковић

Хала спортова Алексинац била је данас место где је тридесетак џудиста Алексинца и околине. У организацији Џудо клуба Алексинац полагало за виша звања у овом спорту.

Нова генерација младих џудиста

Такмичење је изродило кандидате са новим вишим звањима, појасима и створило услове за бољи просперитет овог спорта у нашој средини и шире. Наиме, у Клубу тренира Лазар Станковић који за сада шампион Србије за старије пионире и шампион Србије за млађе кадете. Он је на манифестацији Спортисте године Алексинца, прошле недеље добио признање за најбољег јуниора до 18 година Спортског савеза општине Алексинац.

Такмичењем је руководила вишечлана комисија: Мирослав Миљковић, из Ниша, мајсторски појас 4. дан, Игор Нуркић, мајсторски појас 2. дан и Бојана Станковић, мајсторски појас 2. дан. Полагала су 8 детета за ученички жути појас, 11 за наранџасти, 6 за зелени и 3 за плави. Подељени су пехари, дипломе и похвале.

Клуб ради од 2012. најпре као нишки, а од 2014. носи име нашег града на шта су посебно поносни, истиче тренер Бојана Станковић.

Била је то још једна успешна спортска манифестација за учеснике, родитеље и публику, која је свечано завршена у овој години.


 


# Божа Марковић - Несврћанин Бојана Станковић Лазар Станковић џудо клуб Алексинац Игор Нуркић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима