Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nova generacija mladih džudista

rss

30.12.2018. Boža Marković

Hala sportova Aleksinac bila je danas mesto gde je tridesetak džudista Aleksinca i okoline. U organizaciji Džudo kluba Aleksinac polagalo za viša zvanja u ovom sportu.

Nova generacija mladih džudista

Takmičenje je izrodilo kandidate sa novim višim zvanjima, pojasima i stvorilo uslove za bolji prosperitet ovog sporta u našoj sredini i šire. Naime, u Klubu trenira Lazar Stanković koji za sada šampion Srbije za starije pionire i šampion Srbije za mlađe kadete. On je na manifestaciji Sportiste godine Aleksinca, prošle nedelje dobio priznanje za najboljeg juniora do 18 godina Sportskog saveza opštine Aleksinac.

Takmičenjem je rukovodila višečlana komisija: Miroslav Miljković, iz Niša, majstorski pojas 4. dan, Igor Nurkić, majstorski pojas 2. dan i Bojana Stanković, majstorski pojas 2. dan. Polagala su 8 deteta za učenički žuti pojas, 11 za narandžasti, 6 za zeleni i 3 za plavi. Podeljeni su pehari, diplome i pohvale.

Klub radi od 2012. najpre kao niški, a od 2014. nosi ime našeg grada na šta su posebno ponosni, ističe trener Bojana Stanković.

Bila je to još jedna uspešna sportska manifestacija za učesnike, roditelje i publiku, koja je svečano završena u ovoj godini.


 

Komentara: 0


# Boža Marković - Nesvrćanin Bojana Stanković Lazar Stanković džudo klub Aleksinac Igor Nurkić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima