Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никола Трајковић пети на светској ранг листи

rss

26.06.2015.

Светска џиуџицу федерација је објавила ранг листу за 2015. год. на којој се, у категорији Јуниори -77 кг, Никола Трајковић са освојених 160 поена налази на 5. месту.

Никола Трајковић пети на светској ранг листи

JJIF-Ju jitsu international federation је објавила званичну светску ранг листу у категоријама јуниора за 2015. год. на којој се у категорији Јуниори -77кг наш члан Репрезентације Србије Никола Трајковић, са освојених 160 поена, налази заслужено на 5. месту, преносе из Џудо и џиу џицу клуба НИФ Алексинац

Првопласирани је немац Leon Wehowski, са којим је Никола већ имао један меч и победио га прошле године на Европском првенству за кадете.

Да подсетимо, Никола је као члан Репрезентације Србије у мају 2014. године у Лунду, у Шведској постао и званични је Првак Европе у категорији Кадета -73 кг.

Пласман 5. места на светској ранг листи је и највећи успех овог спорта у историји Алексинца.

Од 13-15. марта ове 2015. год. у Атини, у Грчкој учествовао је на Светском првенству у категорији Јуниори -77кг и, као најмлађи такмичар у овој категорији, освојио 5. место. У Атини је остварио три победе а потом у полуфиналу изгубио од Никитин Никите из Русије, а у борби за 3. место и од Караблев Алексеја такође из Русије. Руски такмичари су Николи били препрека за освајањем медаље која је била јако близу, али пласман 5. места на Светском првенству у једној од најтежих категорија јуниора -77кг је велики успех.

Ово је резултат који у будућности обећава да у Алексинац, после европског злата, може доћи и светска медаља - поручују из алексиначког клуба.


# џиу џицу Никола Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима