Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ниф: Бронза са Светског првенства за јуниоре у Шпанији

rss

22.03.2016.

Никола Трајковић наставља да ређа успехе на међународним турнирима. Овога пута обрадовао нас је медаљом са Светског првенства.

Ниф: Бронза са Светског првенства за јуниоре у Шпанији

Од петка до недеље, 18-20. марта 2016. год. у Мадриду, у Шпанији одржано је Светско првенство за јуниоре у џиу џици на коме су наступили такмичари из 36 држава Света, а међу њима и Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије наступили су наша два најбоља такмичара: Иван Della Croce из Новог Сада у категорији до 69 кг и Никола Трајковић из Алексинца у категорији до 77 кг.

Иван Della Croce је заузео 7. место, док је члан нашег клуба Никола Трајковић освојио 3. место и бронзану медаљу што је изузетно велики и несвакидашњи успех за нашу земљу.

Никола је имао изузетно тежак жреб, био је носилац доње гране жреба. У првом колу је био слободан, али је зато одмах у другом колу за противника имао такмичара из Француске Тимена Алана кога је победио смиреном и стрпљивом тактиком. У трећем колу победио је одличног такмичара Бланару Александруа из Румуније. Полуфинални меч за улазак у финале Никола је радио са Карагианис Атханасоса из Грчке, где је у веома тешком и неизвесном мечу, у резултатској клацкалици, изгубио резултатом 9:8. У борби за 3. место победио је првака Италије Кристијана Деду и то фул ипоном.

Титулу светског првака освојио је управо такмичар из Грчке Карагианнис Атханасос победивши у финалу Никитин Никиту из Русије, док је поред Николе треће место освојио и румун Бланару Александру. Пета места су делили италијан Кристијан Деда и холанђанин Оостерхоф Арјан а седми француз Тимен Аллан и рус Рафи Заде.

Недостајало је Николи мало спортске среће у борби са грком, сада светским прваком, за улазак у финале, то нам показује да се налази у самом светском врху као и колико је мала разлика у односу снага.

Ово је резултат који обећава, Никола је после освојене европске златне медаље у категорији кадета у Шведској 2014. године и након освојеног 5. места на Светском првенству у Атини прошле 2015. год. – ове године освојио и у Алексинац донео Светску медаљу – што је највећи успех у историји Алексиначког спорта.

Тренер Репрезентацију Србије био је Драган Трајковић, иначе тренер нашег клуба из Алексинаца, док је судија био Копас Јанош из Новог Сада.

Коментара: 6


# џиу џицу Никола Трајковић Драган Трајковић медаља Радио С борилачки спортови Мадрид Шпанија НиФ
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-2)

    [email protected] 22.03.2016.
    Sve čestitke našem Trajku, ti si ponos naše škole, našeg grada, naše zemlje... svi smo uz tebe, bravo majstore

  • (+1) (-6)

    Malo oko pravila... 23.03.2016.
    Ne postoji borba za 3. mesto vec su porazeni polufinalisti ti koji dobijaju bronzane medalje bas kao i u boksu.
    Na slici se jasno vidi da stoje jedan kraj drugoga i da su obojoica treceploasirani.
    Da neko ne pomilsi da zelim da omalovazim njegov uspeh, daleko od toga.
    Postigao je nesto sto ja necu nikada i svaka mu cast na tome i upucujem mu cestitke sa zeljama da nastavi da radi i da uzima medalje i u seniorskoj konkurenciji.

  • (+1) (-3)

    zoran beograd judo 23.03.2016.
    Za gospodina - ,,malo oko pravila,,:
    dečko ako nešto neznaš onda nemoj da pišeš... zlato i bronza se osvajaju borbom i pobedom - a srebro se dobija porazom, to je od uvek bilo i biće u džudou, džiu džici, karateu, tekwondou, K1 i dr. ozbiljnim disciplinama, a to kako je u boksu to piši tamo gde se tiče boksa,
    za ovaj rezultat se skida kapa nikoli - jer ko nije bio na ovakvom takmičenju taj nema pojma, respekt

  • (+1) (-2)

    Marina Markovic 23.03.2016.
    Svaka Cast Nikoli za postignuti rezultat.Samo zelim da komentarisem g-dina da nema veze sa pravilama u ovom sportu.Nikola je stgao do polufinala odnosno do cetvorice najboljih.Jer samo dvojca idu u finale.A kao nosilac donje grane zreba ,prelazi u gornju grupu i radi sa pobednikom iz repesaza,odnosno sa onim koji je putem repasaza izborio pravo na borbu za trece mesto,Tako da Nikola mora da radi za trece mesto u gornjoj grupi ,a u donjoj grupi radi takmicar koji je u gornjoj grupi izgubio polufinale i sa takmicarem koji je u donjoj grupi ostvario pravo na repesaz.Sve moze da se proveri ,liste su dostupne i otvorene za sve.Kompjuterski se izbacuju,a zavisi od toga koji je na Svetskoj rang listi.Posto se radi o neolimpijskom i ne tako razvijenom sportu ,naravno da je masovnost izostala,ali smatram da time ne treba umanjivati Nikolin uspeh i pricati raznorazne gluposti.Ipak je on Aleksincanin koji je predstavljao Srbiju na Medjunarodnoj sceni i ostvario ozbiljan rezultat.

  • (+1) (-0)

    Necu da ga branim... 24.03.2016.
    ...nemam nametu da branim coveka sto ne zna preavila, uostalom nije ni u obavezi da zna jer koliko sam primetio, covek je iz boksa ali je glupo da ga optuzujete da umanjuje usopeh jer koliko vidim sam kaze da on nikada nece da osvoji tako nesto i zeli mu medalje i u seniorskoj konkureniciji.

  • (+1) (-1)

    miljana 28.03.2016.
    Sve čestitke za Nikolu on postiže sjajne rezultate nekoliko godina unazad, svaka mu čast, postao je legenda Aleksinca. Posebno treba odati priznanje njegovom ocu Draganu Van damu jer je on najviše zaslužan ne samo za Nikolu već i za sve one momke iz jadranske lige koji duže vreme prave najbolje reklame za naš Aleksinac. Svi mi treba da idemo na kurseve kod njega


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима