Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ниф: Бронза са Светског првенства за јуниоре у Шпанији

rss

22.03.2016.

Никола Трајковић наставља да ређа успехе на међународним турнирима. Овога пута обрадовао нас је медаљом са Светског првенства.

Ниф: Бронза са Светског првенства за јуниоре у Шпанији

Од петка до недеље, 18-20. марта 2016. год. у Мадриду, у Шпанији одржано је Светско првенство за јуниоре у џиу џици на коме су наступили такмичари из 36 држава Света, а међу њима и Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије наступили су наша два најбоља такмичара: Иван Della Croce из Новог Сада у категорији до 69 кг и Никола Трајковић из Алексинца у категорији до 77 кг.

Иван Della Croce је заузео 7. место, док је члан нашег клуба Никола Трајковић освојио 3. место и бронзану медаљу што је изузетно велики и несвакидашњи успех за нашу земљу.

Никола је имао изузетно тежак жреб, био је носилац доње гране жреба. У првом колу је био слободан, али је зато одмах у другом колу за противника имао такмичара из Француске Тимена Алана кога је победио смиреном и стрпљивом тактиком. У трећем колу победио је одличног такмичара Бланару Александруа из Румуније. Полуфинални меч за улазак у финале Никола је радио са Карагианис Атханасоса из Грчке, где је у веома тешком и неизвесном мечу, у резултатској клацкалици, изгубио резултатом 9:8. У борби за 3. место победио је првака Италије Кристијана Деду и то фул ипоном.

Титулу светског првака освојио је управо такмичар из Грчке Карагианнис Атханасос победивши у финалу Никитин Никиту из Русије, док је поред Николе треће место освојио и румун Бланару Александру. Пета места су делили италијан Кристијан Деда и холанђанин Оостерхоф Арјан а седми француз Тимен Аллан и рус Рафи Заде.

Недостајало је Николи мало спортске среће у борби са грком, сада светским прваком, за улазак у финале, то нам показује да се налази у самом светском врху као и колико је мала разлика у односу снага.

Ово је резултат који обећава, Никола је после освојене европске златне медаље у категорији кадета у Шведској 2014. године и након освојеног 5. места на Светском првенству у Атини прошле 2015. год. – ове године освојио и у Алексинац донео Светску медаљу – што је највећи успех у историји Алексиначког спорта.

Тренер Репрезентацију Србије био је Драган Трајковић, иначе тренер нашег клуба из Алексинаца, док је судија био Копас Јанош из Новог Сада.


# џиу џицу Никола Трајковић Драган Трајковић медаља Радио С борилачки спортови Мадрид Шпанија НиФ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима