Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак још увек стрепи око Суперлиге

rss

26.02.2020. mozzartsport

Горе, доле, па поново назад. Тако бисмо могли да опишемо игру кошаркаша Златибора вечерас у Алексинцу на гостовању Напретку.

Фото: Милица Гвозден

Играчи Страјина Недовића допустили су да прокоцкају предност од 12 поена коју су стекли почетком треће деонице, препустили домаћима чак и вођство, али су новом серијом у последњих десет минута поново стекли капиталну предност и славили нови тријумф у Кошаркашкој лиги Србије – 72:79.

Био је то меч обележен великим бројем изгубљених лопти на обе стране, уз веома скромне проценте шута за три поена домаће екипе (свега 13%, 3/23), па се може рећи да су Чајетинци баш на том пољу и направили кључну разлику која им је омогућила да дођу до тријумфа. Све је, додуше, решено кроз пенал завршницу у којој драме није било, па је Златибор тако „загорчао“ живот Алексинчанима, који тако још увек нису обезбедили место у Суперлиги и за њега ће морати да се боре кроз последња три кола.

Најефикаснији у победничком тиму вечерас је био искусни Драгослав Папић, који је убацио 23 поена (4/5 за два поена, 3/5 за три, 6/6 са пенала), а пратио га је Бојан Станојевић са само једним поеном мање (10/14 за два, 0/1 за три, 2/3 са пенала). Уз Богдана Ризнића са 11 поена, они су били једини двоцифрени код гостију. Са друге стране, код момака Димитрија Раичевића истакли су се Немања Каралић са 17 поена (7/8 за два поена, 0/1 за три, 3/6 са пенала) уз десет скокова, чиме је остварио дабл-дабл, потом Александар Илкић који је добацио до 14 поена (5/9 за два поена, 1/3 за три, 1/1 са пенала) и Лука Милојевић који је постигао равно десет поена вечерас (5/7 за два, 0/4 за три).

Са нешто бољом енергијом су вечерас у меч ушли кошаркаши Напретка, који су током прве деонице диктирали темпо и били ти који су имали вођство. Веома расположен је тада био Немања Каралић, који је предводио домаће, који до завршетка уводних десет минута ипак нису успели да стекну неку озбиљнију предност против састава из Чајетине – 20:18.

Међутим, како је кренула друга четвртина, тако је Златибор кренуо у велики налет. Тим Страјина Недовића успео је да повеже редове, заигра знатно ангажованије у одбрани и тако постане први тим који је на овој утакмици стекао двоцифрену предност након поена Бојана Станојевића негде на минут и по пре паузе. Заиста лоше је изгледао напад домаћих, момци Небојше Раичевића убацили су свега 10 поена, па су на полувреме отишли са поприлично великим резултатским дефицитом – 30:39.

Велики број изгубљених лопти био је карактеристика игре обе екипе вечерас. Ни трећа четвртина није донела промене на том пољу, мада је Напредак успео да се издигне и врати на прави пут. Тројка Петра Воркапића одвела је Златибор на плус 12, али су гости након добра уводна два минута потпуно пали и нису постигли поене у наредних шест. То су Алексинчани искористили, направили серију од 15:0 и прешли у предност коју су задржали до краја деонице – 53:51.

Међутим, какве амплитуде у игри смо видели данас, просто не чуди податак да је и последња четвртина донела наглу промену у игри две екипе. Сада је Златибор био тај који је заиграо много боље у одбрани, одмах на старту је успео да направи серију 18:3 и врати се тамо где је и био половином треће четвртине. Гости из Чајетине су ту предност сачували до самог краја без готово икаквих проблема и славили су нову победу у домаћем првенству.

Извор


# кошарка Напредак КК Златибор КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима