Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лазар Станковић вицешампион Републичког школског првенства

rss

15.03.2017.

У Панчеву је 14.3.2017. године одржано Републичко школско првенство у џудоу за основне и средње школе.

Лазар Станковић вицешампион Републичког школског првенства

Учествовало је укупно 550 ученика из 250 основних и средњих школа у Србији. За ово такмичечење морало се изборити за пласман међу прва три места на регионалном нивоу.

Ученик ОШ “Љупче Николић“ VI-2 у Алексинацу, Лазар Станковић, као члан ЏК “Алексинац“ освојио је друго место на Републичком школском првенству у категорији до 34 кг и тако још једном потврдио свој квалитет.

У изузетно јакој конкуренција Лазар је све борбе до финала решавао ипонима, а у финалу је баш узмрдао тло прошлогодишњег првака државе у тој категорији из Београда. После истека регуларног времена и нерешеног резултате, борба је настављена у златном боду, где је после готово 6 минута исцрпљујуће борбе победио такмичар из Београда.

Лазина клупска другарица Леа Митић, ученица ОШ “Љупче Николић“ није имала среће да се домогне медаље и освајила је пето место у држави.

- Задовољна сам резултатима, иако знам квалитет мојих младих џудиста и да њихово време тек долази. Освајањем медаље Лазар, који је био прошле године трећи у држави, само је потврдио свој квалитет и даљи напредак. Захваљујем се Савезу за школски спорт општине Алексинац, који је омогућио одлазак наших ученика. Волела бих да имам мало већу сарадњу са професорима физичког и са директорима школа, јер нису објавили на огласним таблама да ученици уопште учествују на Републичком школском првенству у џудоу - каже тренер ЏК “Алексинац“ Бојана Станковић.


# џудо Бојана Станковић борилачки спортови Лазар Станковић џудо клуб Алексинац Леа Митић Панчево
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима