Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Lazar Stanković vicešampion Republičkog školskog prvenstva

rss

15.03.2017.

U Pančevu je 14.3.2017. godine održano Republičko školsko prvenstvo u džudou za osnovne i srednje škole.

Lazar Stanković vicešampion Republičkog školskog prvenstva

Učestvovalo je ukupno 550 učenika iz 250 osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Za ovo takmičečenje moralo se izboriti za plasman među prva tri mesta na regionalnom nivou.

Učenik OŠ “Ljupče Nikolić“ VI-2 u Aleksinacu, Lazar Stanković, kao član DžK “Aleksinac“ osvojio je drugo mesto na Republičkom školskom prvenstvu u kategoriji do 34 kg i tako još jednom potvrdio svoj kvalitet.

U izuzetno jakoj konkurencija Lazar je sve borbe do finala rešavao iponima, a u finalu je baš uzmrdao tlo prošlogodišnjeg prvaka države u toj kategoriji iz Beograda. Posle isteka regularnog vremena i nerešenog rezultate, borba je nastavljena u zlatnom bodu, gde je posle gotovo 6 minuta iscrpljujuće borbe pobedio takmičar iz Beograda.

Lazina klupska drugarica Lea Mitić, učenica OŠ “Ljupče Nikolić“ nije imala sreće da se domogne medalje i osvajila je peto mesto u državi.

- Zadovoljna sam rezultatima, iako znam kvalitet mojih mladih džudista i da njihovo vreme tek dolazi. Osvajanjem medalje Lazar, koji je bio prošle godine treći u državi, samo je potvrdio svoj kvalitet i dalji napredak. Zahvaljujem se Savezu za školski sport opštine Aleksinac, koji je omogućio odlazak naših učenika. Volela bih da imam malo veću saradnju sa profesorima fizičkog i sa direktorima škola, jer nisu objavili na oglasnim tablama da učenici uopšte učestvuju na Republičkom školskom prvenstvu u džudou - kaže trener DžK “Aleksinac“ Bojana Stanković.


# džudo Bojana Stanković borilački sportovi Lazar Stanković džudo klub Aleksinac Lea Mitić Pančevo
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima