Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Латински врх

rss

21.01.2015. Планинарски клуб Железничар

Минулог викенда чланови Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца су учествовали у планинарској акцији која је одржана на јужним падинама Девице, у пределима који су за планинаре мало познати.

ПК "Железничар": Латински врх

Почетак успона био је из села Језера, одакле је стаза водила планинаре преко првог врха Дел који се налази на надморској висини од 876 мнв. Кретање је настављено по стази покривеној снегом до потока који је познат у народу као Ждрело, а одатле се кренуло на успон до Главчине ( 700 мнв ).

Након краће паузе настављено је спуштање у клисуру Раденковачке реке, до места где ова река прави низ слапова и водопада. Крај планинарске акције обележио је успон на Латински врх ( 757 мнв ) који је веома неприступачан због густе вегетације на највишој коти.

Након освајања 3 планинска врха, пређена 13 км, савладаног успона од 382 м и спуштања од 492 м, планарска акција је завршена у селу Раденковцу.

У овој планинарској акцији поред чланова Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца, учествовали су и планинари из Сокобање, Београда и Ужица.

 


# Сокобања планинари Железничар (план. др.) Девица Латински врх
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима