Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Latinski vrh

rss

21.01.2015. Planinarski klub Železničar

Minulog vikenda članovi Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca su učestvovali u planinarskoj akciji koja je održana na južnim padinama Device, u predelima koji su za planinare malo poznati.

PK "Železničar": Latinski vrh

Početak uspona bio je iz sela Jezera, odakle je staza vodila planinare preko prvog vrha Del koji se nalazi na nadmorskoj visini od 876 mnv. Kretanje je nastavljeno po stazi pokrivenoj snegom do potoka koji je poznat u narodu kao Ždrelo, a odatle se krenulo na uspon do Glavčine ( 700 mnv ).

Nakon kraće pauze nastavljeno je spuštanje u klisuru Radenkovačke reke, do mesta gde ova reka pravi niz slapova i vodopada. Kraj planinarske akcije obeležio je uspon na Latinski vrh ( 757 mnv ) koji je veoma nepristupačan zbog guste vegetacije na najvišoj koti.

Nakon osvajanja 3 planinska vrha, pređena 13 km, savladanog uspona od 382 m i spuštanja od 492 m, planarska akcija je završena u selu Radenkovcu.

U ovoj planinarskoj akciji pored članova Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca, učestvovali su i planinari iz Sokobanje, Beograda i Užica.

 

Komentara: 0


# Sokobanja planinari Železničar (plan. dr.) Devica Latinski vrh
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima