Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Куп Радивој Кораћ: Партизан одбранио куп, кошаркаши подржали хуманитарну акцију

rss

17.02.2020. АГ, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана састали су се у финалној утакмици Купа Радивој Кораћ, а славили су црно-бели, након продужетка 84:85

Куп Радивој Кораћ: Партизан одбранио куп, кошаркаши подржали хуманитарну акцију

Екипе из Београда нашле су се поново у директном окршају за популарну Жућкову левицу. Турнир се, већ традиционално организује, у Нишу, у хали Чаир.

Кошаркаши оба тима истрчали су на паркет у мајицама којим су позвали на хуманитарну акцију за Романа Шаренца, оболелог дечака из Алексинца.  Овом приликом позивамо пратиоце да пошаљу СМС са поруком 485 на број 3030.

Државну химну је одсвирао окрестар Војске Србије, пред 5000 гледалаца.

Утакмица је почела отворено, без неке уобичајене тензије. Партизан бива конкретнији у нападу, па стиже до прве веће предности (6:12), пре свега поенима Огњена Јарамаза (6). На другој страни му је парирао искусни Владимир Штимац. Први тајмаут је сазвао Шакота на 40 секунди пре краја прве четвртине и вођству ривала која се одржавала на 5 поена (11:16). Звезда је постигла поене, али су црно-бели узвратили и повећали предност на 6 разлике (13:19) за крај прве четвртине.

Почетак друге четвртине протекао је у знаку Николе Јанковића, који је био добар у одбрани, али и у нападу, па је повећао вођство свог тима (15:23). Реагује Шакота, а након тајмаута Браун постиже тројку. Ипак, Јанковић спречава кошеве звезде у рекету, али је након поена Гиста  (7) морао да реагује и Тринкијери и окупио играче код клупе. Прве поене након тајмаута постиже Браун, за заостатак од 3 поена, а брзо узвраћа Величковић. Та два играча и преузимају вођство по броју поена у својим тимовима (9-7).

Први инцидент настао је на 7. минуту, па су се Штимац и Бирћевић "частили" техничким грешкама. Пробеми за Партизан се настављају јер Рашон Томас прави неспортски фаул, 4 укупно за њега. Звезда је у тим моментима дошла до поена разлике, али црно-бели нису лако испуштали предност. На одмор се отишло са предношћу Партизана од 3 поена (31:34).

Партизан је постигао рве поее у наставку меча, а тренер Звезде добија техничку грешку, па Партизан одлази на +6. Оџо није добар у одбрани, али пролази у нападу за 2+1 и смањује на 34:37. Поенима Гиста се црвено-бели поново приближавају на један разлике, узвраћа Бирчевић тројком уз звук сирене за крај напада.

Не иде ништа Звезди за руком у тим моментима, па Шакота тражи тајмаут (38:45). Успешном одбраном и тројком Давидовца, звезда долази на -2, а Штимац смањује за још један,  а коначно поравнава Пантер (46:46).

Раде Загорац везује две тројке враћа предност на страну црно-белих.(49:52).

Почетак финалне деонице на овом турниру обележили су расположени стрелци на обе стране. Звезда смањује заостатак и поново прилази на -1, па Тринкијери тражи тајмаут. Звезда ипак користи грешке Партизана у нападу и стиже до предности 58:57. Не без проблема, јер брзо користи бонус, а у проблему су Лазић и Куриџа, са по 4 грешака.

Ипак, играју смелије и кошевима Берона стижу до предности +4. Тројком узвраћа Волден и улазимо у период минималне разлике.

Пејџ тројком поравнава резултат, али узвраћа Берон (69:66), да би након закуцавања Гиста морао Тринкијери поново да окупи екипу, будући да је остало још мање од два минута до краја.

Сви су видели Звезду као освајача купа, али онда се дешава права драма.

Чини се да је тројка Јарамаза вратила Партизан у игру, али узвраћа Давидовац. Пејџ добија 2+1, па смањује на -3, али Звезди остаје 17 секунди за напад.

Давидовац користи слободна бацања, али Пејџ постиже тројку доноси неизвесност у меч. Не успева Звезда да убаци лопту на терен, Џенкинс прави грешку и даје прилику Партизану. Гист шаље Пејџа на линију слободних бацања, који обезбеђује продужетак меча.

Партизан слабије почиње продужетак, али поенима Јарамаза стиже до предности +5.(80:85). Смањују Штимац и Давидовац из слободних бацања. 

Пејџ лоше добацује Јарамазу и Звезда добија прилику, коју не користи. Берон маши шут за три поена. Штимац прави пету личну и шаље Мозлија на бацања, који их не реализује. Такође Гист шаље Трифуновића, који је исто неуспешан, али Звезди не преостаје времена за напад.

Партизан је одбранио куп!!! 

Најбољи стрелац финалног меча је Маркус Пејџ, са постигнутим 21 поеном, а МВП финала Огњен Јарамаз са индексом 22. 

Медаље победнику је уручио потпредседник КСС Душан Пројовић, а прелазни пехар прослављени кошаркаш и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

 

још једном позивамо пратиоце да пошаљу СМС са поруком 485 на број 3030.

АГ, Јужна Србија Инфо


# Ниш кошарка Душан Пројовић Црвена Звезда КК Партизан КК Роман Шаренац Куп Радивој Кораћ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима