Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kup Radivoj Korać: Partizan odbranio kup, košarkaši podržali humanitarnu akciju

rss

17.02.2020. AG, Južna Srbija Info

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastali su se u finalnoj utakmici Kupa Radivoj Korać, a slavili su crno-beli, nakon produžetka 84:85

Kup Radivoj Korać: Partizan odbranio kup, košarkaši podržali humanitarnu akciju

Ekipe iz Beograda našle su se ponovo u direktnom okršaju za popularnu Žućkovu levicu. Turnir se, već tradicionalno organizuje, u Nišu, u hali Čair.

Košarkaši oba tima istrčali su na parket u majicama kojim su pozvali na humanitarnu akciju za Romana Šarenca, obolelog dečaka iz Aleksinca.  Ovom prilikom pozivamo pratioce da pošalju SMS sa porukom 485 na broj 3030.

Državnu himnu je odsvirao okrestar Vojske Srbije, pred 5000 gledalaca.

Utakmica je počela otvoreno, bez neke uobičajene tenzije. Partizan biva konkretniji u napadu, pa stiže do prve veće prednosti (6:12), pre svega poenima Ognjena Jaramaza (6). Na drugoj strani mu je parirao iskusni Vladimir Štimac. Prvi tajmaut je sazvao Šakota na 40 sekundi pre kraja prve četvrtine i vođstvu rivala koja se održavala na 5 poena (11:16). Zvezda je postigla poene, ali su crno-beli uzvratili i povećali prednost na 6 razlike (13:19) za kraj prve četvrtine.

Početak druge četvrtine protekao je u znaku Nikole Jankovića, koji je bio dobar u odbrani, ali i u napadu, pa je povećao vođstvo svog tima (15:23). Reaguje Šakota, a nakon tajmauta Braun postiže trojku. Ipak, Janković sprečava koševe zvezde u reketu, ali je nakon poena Gista  (7) morao da reaguje i Trinkijeri i okupio igrače kod klupe. Prve poene nakon tajmauta postiže Braun, za zaostatak od 3 poena, a brzo uzvraća Veličković. Ta dva igrača i preuzimaju vođstvo po broju poena u svojim timovima (9-7).

Prvi incident nastao je na 7. minutu, pa su se Štimac i Birćević "častili" tehničkim greškama. Probemi za Partizan se nastavljaju jer Rašon Tomas pravi nesportski faul, 4 ukupno za njega. Zvezda je u tim momentima došla do poena razlike, ali crno-beli nisu lako ispuštali prednost. Na odmor se otišlo sa prednošću Partizana od 3 poena (31:34).

Partizan je postigao rve poee u nastavku meča, a trener Zvezde dobija tehničku grešku, pa Partizan odlazi na +6. Odžo nije dobar u odbrani, ali prolazi u napadu za 2+1 i smanjuje na 34:37. Poenima Gista se crveno-beli ponovo približavaju na jedan razlike, uzvraća Birčević trojkom uz zvuk sirene za kraj napada.

Ne ide ništa Zvezdi za rukom u tim momentima, pa Šakota traži tajmaut (38:45). Uspešnom odbranom i trojkom Davidovca, zvezda dolazi na -2, a Štimac smanjuje za još jedan,  a konačno poravnava Panter (46:46).

Rade Zagorac vezuje dve trojke vraća prednost na stranu crno-belih.(49:52).

Početak finalne deonice na ovom turniru obeležili su raspoloženi strelci na obe strane. Zvezda smanjuje zaostatak i ponovo prilazi na -1, pa Trinkijeri traži tajmaut. Zvezda ipak koristi greške Partizana u napadu i stiže do prednosti 58:57. Ne bez problema, jer brzo koristi bonus, a u problemu su Lazić i Kuridža, sa po 4 grešaka.

Ipak, igraju smelije i koševima Berona stižu do prednosti +4. Trojkom uzvraća Volden i ulazimo u period minimalne razlike.

Pejdž trojkom poravnava rezultat, ali uzvraća Beron (69:66), da bi nakon zakucavanja Gista morao Trinkijeri ponovo da okupi ekipu, budući da je ostalo još manje od dva minuta do kraja.

Svi su videli Zvezdu kao osvajača kupa, ali onda se dešava prava drama.

Čini se da je trojka Jaramaza vratila Partizan u igru, ali uzvraća Davidovac. Pejdž dobija 2+1, pa smanjuje na -3, ali Zvezdi ostaje 17 sekundi za napad.

Davidovac koristi slobodna bacanja, ali Pejdž postiže trojku donosi neizvesnost u meč. Ne uspeva Zvezda da ubaci loptu na teren, Dženkins pravi grešku i daje priliku Partizanu. Gist šalje Pejdža na liniju slobodnih bacanja, koji obezbeđuje produžetak meča.

Partizan slabije počinje produžetak, ali poenima Jaramaza stiže do prednosti +5.(80:85). Smanjuju Štimac i Davidovac iz slobodnih bacanja. 

Pejdž loše dobacuje Jaramazu i Zvezda dobija priliku, koju ne koristi. Beron maši šut za tri poena. Štimac pravi petu ličnu i šalje Mozlija na bacanja, koji ih ne realizuje. Takođe Gist šalje Trifunovića, koji je isto neuspešan, ali Zvezdi ne preostaje vremena za napad.

Partizan je odbranio kup!!! 

Najbolji strelac finalnog meča je Markus Pejdž, sa postignutim 21 poenom, a MVP finala Ognjen Jaramaz sa indeksom 22. 

Medalje pobedniku je uručio potpredsednik KSS Dušan Projović, a prelazni pehar proslavljeni košarkaš i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

 

još jednom pozivamo pratioce da pošalju SMS sa porukom 485 na broj 3030.

AG, Južna Srbija Info


# Niš košarka Dušan Projović Crvena Zvezda KK Partizan KK Roman Šarenac Kup Radivoj Korać
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima