Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кинеска Академија фудбала из Шенџена у Алексинцу

rss

05.08.2019.

Како је наш портал најавио, у суботу, 3.8.2019. су Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА) и Омладинска школа фудбала "Вукови" били домаћини младим фудбалерима Академије фудбала Јуекванг из Шенџена, провинција Гуандонг у Кини.

Кинеска Академија фудбала из Шенџена у Алексинцу

У такмичењу су учествовале две екипе ове Академије и три екипе младих 2009. и 2010. из ОФШ "Вукови" Алексинац, "Рудар" са Алексиначког Рудника и "Раднички" из Ниша.

Ова сарадња је плод раније сарадње домаћина и руководства ОШФ "Вукови" Алексинац и двојице Нишлија: Милоша Вучковића и Јовице Гмитровића, иначе некадашњих играча ФК "Радничког" и "Машинца" из Ниша, који од 2018. раде у поменутој кинеској Академији фудбала, где њихове селекције постижу значајне резултате.

Утакмице су започете срдачним поздрављањем и разменом клубских заставица и пропагандних материјала СРЦА, као и даривањем пригодних мајци младим кинеским фудбалерима. Судије су биле официјални представници Судијске организације Алексинца, који нису имале тежак посао, јер су утакмице биле пријатељске и ревијалне. Млади Кинези су у свим наступима побеђивали и показали добру игру, која је резултат добре уиграности и професионалног рада у Академији фудбала.

Резултат је био на нивоу у корист Кинеза и на њиховом јучерашњем гостовању у Соко Бањи, али и поред тога кинески дечаци нису показивали знаке умора нити су смањивали темпо. Напротив, иако са нижи растом и тежином, наставили су да нижу победе. Какве резултате ће постићи у Нишу чуће се и видеће дечаци ФК "Радничког" Ниш где ће ова Академија гостовати до 7.8.3019. Наравно у овим сусретима учествоваће и младе фубалеске наде из Алексинца.

Текст и фото: Божа Марковић-Несврћанин


# фудбал Кина Божа Марковић - Несврћанин ФК Вукови Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима