Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kineska Akademija fudbala iz Šendžena u Aleksincu

rss

05.08.2019.

Kako je naš portal najavio, u subotu, 3.8.2019. su Sportsko-rekreativni centar Aleksinac (SRCA) i Omladinska škola fudbala "Vukovi" bili domaćini mladim fudbalerima Akademije fudbala Juekvang iz Šendžena, provincija Guandong u Kini.

Kineska Akademija fudbala iz Šendžena u Aleksincu

U takmičenju su učestvovale dve ekipe ove Akademije i tri ekipe mladih 2009. i 2010. iz OFŠ "Vukovi" Aleksinac, "Rudar" sa Aleksinačkog Rudnika i "Radnički" iz Niša.

Ova saradnja je plod ranije saradnje domaćina i rukovodstva OŠF "Vukovi" Aleksinac i dvojice Nišlija: Miloša Vučkovića i Jovice Gmitrovića, inače nekadašnjih igrača FK "Radničkog" i "Mašinca" iz Niša, koji od 2018. rade u pomenutoj kineskoj Akademiji fudbala, gde njihove selekcije postižu značajne rezultate.

Utakmice su započete srdačnim pozdravljanjem i razmenom klubskih zastavica i propagandnih materijala SRCA, kao i darivanjem prigodnih majci mladim kineskim fudbalerima. Sudije su bile oficijalni predstavnici Sudijske organizacije Aleksinca, koji nisu imale težak posao, jer su utakmice bile prijateljske i revijalne. Mladi Kinezi su u svim nastupima pobeđivali i pokazali dobru igru, koja je rezultat dobre uigranosti i profesionalnog rada u Akademiji fudbala.

Rezultat je bio na nivou u korist Kineza i na njihovom jučerašnjem gostovanju u Soko Banji, ali i pored toga kineski dečaci nisu pokazivali znake umora niti su smanjivali tempo. Naprotiv, iako sa niži rastom i težinom, nastavili su da nižu pobede. Kakve rezultate će postići u Nišu čuće se i videće dečaci FK "Radničkog" Niš gde će ova Akademija gostovati do 7.8.3019. Naravno u ovim susretima učestvovaće i mlade fubaleske nade iz Aleksinca.

Tekst i foto: Boža Marković-Nesvrćanin


# fudbal Kina Boža Marković - Nesvrćanin FK Vukovi Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima