Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Карате: 12 одличја за Алексинчане

rss

27.11.2012. Аутор: Срђан Илић, Алексиначке новости

Фудокан-шотокан првенство Србије у традициналном каратеу одржано је 24. новембра у Хали спортова у Алексинцу, уз учешће око 150 такмичара из Београда, Ниша, Лесковца, Пуковца, Беле Паланке, Књажевца, Ћуприје, Пожаревца, Шапца, Крагујевца, Чачка, Лађеваца, Косовске Митровице и Алексинца.

Карате: 12 одличја за Алексинчане

Из Карате клуба „Ђорђевић“, који је био технички реализатор првенства, учествовало је 11 такмичара који су освојили 12 медаља и два четврта места.

У катама појединачно златом се окитила Ања Ристић, сребрне медаље су припале Емилији Момчиловић и Лазару Веселиновићу, а бронзане Емини Младеновић и Мини Петровић.

У категорији кихон кумите сребрна одличја освојили су: Андрија Аксалић, Емина Младеновић, Николина Милошевић и Емилија Момчиловић.

У категорији кихон ипон кумите (спаринг са партнером) Емина Младеновић је освојила сребрну, а Николина Милошевић бронзану медаљу.

Ката тим млађих пионирки (Николина Милошевић, Емилија Момчиловић, Ања Ристић) освојио је сребрну медаљу у катама екипно, док су катама појединачно четврта места заузеле Данијела Танчевски и Николина Милошевић.

- Ми смо изузетно задовољни резултатима са овог такмичења, поготово када се има у виду да је ово млада екипа и да су се на Првенству Србије окупили најбољи такмичари из наше државе, каже тренер и врховни судија такмичења Љубомир Ђорђевић, носилац црног појаса 7. дан.

Такмичењу је присуствовао и Милош Сенић, председник Фудокан карате савеза Србије.


# карате Емина Младеновић борилачки спортови Милош Сенић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима