Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Karate: 12 odličja za Aleksinčane

rss

27.11.2012. Autor: Srđan Ilić, Aleksinačke novosti

Fudokan-šotokan prvenstvo Srbije u tradicinalnom karateu održano je 24. novembra u Hali sportova u Aleksincu, uz učešće oko 150 takmičara iz Beograda, Niša, Leskovca, Pukovca, Bele Palanke, Knjaževca, Ćuprije, Požarevca, Šapca, Kragujevca, Čačka, Lađevaca, Kosovske Mitrovice i Aleksinca.

Karate: 12 odličja za Aleksinčane

Iz Karate kluba „Đorđević“, koji je bio tehnički realizator prvenstva, učestvovalo je 11 takmičara koji su osvojili 12 medalja i dva četvrta mesta.

U katama pojedinačno zlatom se okitila Anja Ristić, srebrne medalje su pripale Emiliji Momčilović i Lazaru Veselinoviću, a bronzane Emini Mladenović i Mini Petrović.

U kategoriji kihon kumite srebrna odličja osvojili su: Andrija Aksalić, Emina Mladenović, Nikolina Milošević i Emilija Momčilović.

U kategoriji kihon ipon kumite (sparing sa partnerom) Emina Mladenović je osvojila srebrnu, a Nikolina Milošević bronzanu medalju.

Kata tim mlađih pionirki (Nikolina Milošević, Emilija Momčilović, Anja Ristić) osvojio je srebrnu medalju u katama ekipno, dok su katama pojedinačno četvrta mesta zauzele Danijela Tančevski i Nikolina Milošević.

- Mi smo izuzetno zadovoljni rezultatima sa ovog takmičenja, pogotovo kada se ima u vidu da je ovo mlada ekipa i da su se na Prvenstvu Srbije okupili najbolji takmičari iz naše države, kaže trener i vrhovni sudija takmičenja Ljubomir Đorđević, nosilac crnog pojasa 7. dan.

Takmičenju je prisustvovao i Miloš Senić, predsednik Fudokan karate saveza Srbije.


# karate Emina Mladenović borilački sportovi Miloš Senić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima