Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Историјски успех Напретка, Суперлига стигла у Алексинац

rss

15.03.2020. Јужне вести

У својој дебитантској сезони у Кошаркашкој лиги Србије алексиначки Напредак је успео да се попне и степеник више - обезбедио је наступ у најјачем домаћем такмичењу Суперлиги.

Фото: Милица Гвозден

Због низа пропуштених прилика Алексинчани су морали да чекају последње коло да осигурају овај успех, а то су учинили доминантно, јер су резултатом 92:66 савладали Колубару из Лазаревца на свом паркету, али без својих навијача. Пре 11 месеци Спортском халом у Алексинцу одјекивали су трубачи и песма, а разлог је био пласман у КЛС. Сада је вирус корона омео нову "фешту" на паркету алексиначке хале, јер је забрањено присуство публике, али још један циљ је испуњен - Напредак ће у борбу за титулу са најбољим КЛС тимовима и српским предстваницима у АБА лиги.

А до победе, Суперлиге вредне, стигао је доминантно, пошто је противнику допустио да поведе само на почетку. Након уводне деонице било је 23:11, а на полувремену већ +17 за домаћина.

У трећем кварталу екипе су биле прилично изједначене, Напредак је увећао вођство на 19 поена, а седам минута пре краја меча имао је +29 и угасио сваку наду Колубаре. А онда је рутински привео посао крају.

Тако је клуб из Алексинца осигурао себи 7. позицију на табели. У Суперлиги ће се надметати са АБА лигашима Црвеном звездом, Партизаном, ФМП-ом и Мегом, као и осталима из Кошаркашке лиге Србије који су заузели од 1. до 8. позиције, односно екипама Борац Чачак, Собода Ужице, Нови Пазар, Златибор Чајетина, Динамик Београд, Младост Земун и Металац Ваљево.

 


# Напредак КК коронавирус
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима