Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иницијатива за изградњу рекреативног базена

rss

12.04.2016. Бојан Младеновић

На основу статистичких података здравствениг центра у Алексинцу, велики број школске деце наше општине има неки деформитет кичме, јер деца веома мало упражњавају неки вид физичког вежбања.

илустрација: изградња базена у Сврљигу, Сврљишке новине

С обзиром да велики број школа, осим школског дворишта, нема салу за физичко васпитање како би изводила наставу, покренута је озбиљна иницијатива да се сагради базен на некој од локација у граду, који би првенствено користила деца школског узраста свих школа на територији наше општине за часове пливања као и КОРЕКТИВНЕ вежбе.

Базен би био затвотеног типа. Још увек се ради на пројекту које би до величине био. Највероватније полуолимписког типа 15 са 25 метара.

Овакву иницијативу подржали су Спортски савез општине Алексинац, као и Савез за школски спорт наше општине, а верујемо да ће ово бити један од приоритета што се тице капиталних инвестиција наше општине и да ће га подржати и остале институције наше општине.

Коментара: 3


# инвестиције Бојан Младеновић базени иницијатива спортски савез Савез за школски спорт физичка култура
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+19) (-1)

  Katarina 13.04.2016.
  Lepa zamisao,samo uzmite u obzir da ce sigurno dugo da se pravi taj bazen kao i Ul.Dusana Trivunca duzine 860m koju prave 6 meseci.Sramota

 • (+19) (-2)

  Swaner 13.04.2016.
  Добар мајстор и 2 физикалца мешалицом би је брже урадили.

 • (+0) (-0)

  Miloš 16.04.2016.
  Asfaltiranje seoskog puta kreće se 50.000-75.000 EUR po km, u zavisnosti od terena i projekta, Derventski drum, u dužini od 6,8km čeka godinama asfalt. Za sela Dobrujevac, Stanci, Lipovac, Prugovac, Crna Bara, Donji Krupac, Gornji Krupac, Rsovac, Prekonozi asfaltiranje ove deonice puta značilo bi skraćenje puta do Aleksinca od 3 do 7 km, kao i veliku materijalnu uštedu. Glasaću za listu koja obeća da će u sledeće 3(TRI) godine da asfaltira ovaj put. Pozivam sve aleksinačke političare da se izjasne o ovom predlogu. Molim, takođe, i sve prijatelje da ovaj post objave kako bi ga što više ljudi videlo.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима