Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трајковићи доминирали на великом турниру у Немачкој

rss

03.10.2017.

Браћа Трајковић су учествовали на Отвореном првенству Немачке и вратили се са медаљама.

Трајковићи доминирали на великом турниру у Немачкој

У немачком граду Гелсенкирхену је, од 29. септембра до 1. октобра, одржан Гренд слем џиу џицу турнир - „German Open 2017“ - један од највећих турнира старог континента, а на коме су наступили најбољи такмичари из целе Европе. учествовало је преко 750 такмичара из око 100 најбољих клубова из 16 држава Европе.

На такмичењу је учествовао алексиначки Џудо и џиу џицу клуб "Н&Ф", са два најбоља такмичара, иначе члана националне Репрезентације Србије. Такмичили су се Филип Трајковић у категроји јуниор до 94 кг и Никола Трајковић у категорији јуниори до 77 кг.

Обојица наших такмичара су потврдили врхунски таленат и квалитет освојивши две историјске медаље за наш клуб и наш град. Филип Трајковић је освојио 1. место и златну медаљу, а Никола Трајковић 3. место и бронзану медаљу.

Филип је до финала остварио три победе против такмичара из Аустрије, Данске и Италије док је у финалу победио актуелног Светског првака у овој категорији из земље домаћина и тако дошао до злата. Старији брат Никола Трајковић је остварио укупно четири победе против такмичара из Данске, Немачке, Холандије и Шпаније, али је изгубио кључни полуфинални меч од немачког првака света у овој категорији након чега се брзо вратио у „фајт” и остварио све победе - и тако освојио бронзану медаљу.

- Освајање медаље на овом престижном такмичењу је сан сваког џиу џицу такмичара у Европи, значај и успех браће Трајковић је у толико већи што су они једини такмичари из наше земље који су успели да освоје медаље - чиме су по ко зна који пут потврдили да се у нашем клубу одлично ради уз стручни рад врхунских искусних тренера, поручују из клиба "N&F"


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић Немачка борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима