Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фантастична победа Алексиначких рукометаша

rss

05.10.2015. Саша Марковић Гидра

Након стартне победе у првом колу ПРЛ исток Србије, рукометаши Алексинца су се упутили на незгодно гостовање на југоисток Србије Топличког округа у симпатичну варошицу Житорађа, место са неких 3300 становника, у коме доминантно место заузима пољопривреда, а од спортова доминирају фудбал и рукомет.

Фантастична победа Алексиначких рукометаша

Кад се спомене само место Житорађа одмах је то асоцијација за турбо фолк Звезду Светлану Ражњатовић која је рођена у овом месту и познатог српског политичара Ивицу Дачића чија се породица одмах по његовом рођењу преселила из Призрена у Житорађу.

Рукометни клуб Житорађа је дугогодишњи староседеоц у овом рангу такмичења па је ово за Алексинчане као новајлије у лиги била права провера.

У солидној попуњеној спортској хали, упркос слабом осветљењу на терену, Алексинашки рукометаши су однели тесну али заслужену победу 26-27. (13-13). Била је то чврста и неизвесна утакмица до само краја, где су се екипе смењивале у водству али су се наши рукометаши боље снашли у самом финишу и укњижили нова два бода и тако заузели врх табеле.

У редовима Алексинчана поново су били најбољи бековси пар Јовановић и Рајковић који су дали по 8 гола, а по 3 Рисић, Симић и Станојчић. Нерешива енигма за домаћина био је голман Здравковић који је имао 15 одбрана. Код гостију су најбољи били Вељковић са 9 гола и Јовановић са 5 погадака.

Треба напоменути да је ово 18 победа у низу Алексиначких рукометаша од када на њиховој клупи седи тренер Владан Стошић. У следећем колу Алексинчани дочекују екипу Беле паланке иначе кандидата за Супер Б лигу.

Након Две стартне победе влада оптимизан у екипи тренера Стошића, да ако понове добру игру и окупе домаће навијаче могу остварити велики подвиг и тако постати апсолутни ХИТ првенства!


# рукомет Житорађе Алексинац РК Владан Стошић Саша Марковић Гидра
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима