Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Европско првенство у Новом Саду: велико искуство за младе шахисте

rss

09.01.2017.

Завршено је Европско првенство за младе у Новом Саду, на коме је Шаховски клуб Лав Алексинац имао четири представника

Анастасија Војиновић

Анастасија Војиновић (група девојчица до 8 година) је актуелни првак државе, првак Нишавског округа. Постигла је изванредан резултат и заузела седмо место, као најбоља девојцица из Србије и оправдала шампионску титулу. Одиграла је 9 партија и забележила 5 победа. Победила је девојчице из Бугарске које су заузеле 2. и 3. место. Све мечеве је играла до самог краја. Равноправно се борила против актуелне првакиње Европе.

Софија ТасићСофија Тасић (група девојцица до 12 година - млађа у својој групи) је првак Нишавског округа за узраст до 12 година. Заузела је 11. место, уједно прво место за 2005. годисте - девојцице из Србије. Одиграла је 9 партија и забележила 4 победа и 1 реми. Недостатак искуства је пресудио у значајним мечевима за борбу за виши пласман. Прво значајно такмичење и велико искуство за наредна такмицења.

Данило Димић (група дечака до 10 година), је наступио на свом првом великом такмичењу. Освојио је 2 велика поена.

Светолик Јозић (група децака до 8 година) је једини предшколац из Нишавског округа и Централне Србије. И њему је ово прво значајно такмичење. Освојена 2 велика поена.

 

Овом приликом Шаховски клуб позива све заинтересоване на Упис нових полазника у школу шаха. Контак телефон : 060 3 802 772 Ненад Ранђеловић


# шах Анастасија Војиновић Софија Тасић Лав шаховски клуб Ненад Ранђеловић Данило Димић Светолик Јозић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима