Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дан фудбала обележен у Житковцу

rss

15.10.2016. Божа Марковић - Несврћанин

Светска манифестација посвећена Његовом величанству фудбалу, под изворним називом Football people, која се у овом месецу од 6-20 одржава у преко 60 земаља света, са до сада око 100.000 учесника, уприличена је у Житковцу.

Дан фудбала обележен у Житковцу

Дан фудбала обележен је на стадиону ФК "Морава" у организацији ЖФК и ФК "Морава", Канцеларије за младе, ОТИС и Удружења Ромкиња "Нада" Алексинац.

У програму је учествовало око 65 девојчица и дечака, које су са трибина пратиле будне очи родитеља и по нека бака и дека, бодривши их у савладавање вештина фудбала. Млади су тренирали, али и играли утакмице, уз учешће правих фудбалских судија, старијих од њих за пар година, по плану кога је организатор сачинио.

Резултати нису били важни, али су се сви својски трудили да планиране задатке изврше.

Деца су била узраста од пет до петнаест година.

Програм је најављиван преко разгласа, а постављен је и пано на коме су млади ставили своје потписе, поред ликова светских фудбалера који су у овој светској игри учествовали.

Било је ту навијањс, фотографисања, али и подела мајци са натписом забаве, захвалница и послужење, које су за ову прилику организатори обезбедили.

Цео догађај су реализовали Драгослав Ристић, секретар ФК Житковац, Наташа Петровић, тренер и председница УР и Слађана Стојиљковић, председник ЖФК Житковац.

Успех ЖФК Житковац изузетан пошто се овај клуб такмичи у Другој лиги Србије, што је резултат масовности и дуге традиције која у Житковцу постоји, јер је у исторји овог клуба некадашњег ЖФК, у коме је играла пок. Мила Ђорђевић, из познате спортске породице "Бибаца". Поред 27 фудбалерки овог ЖФК бројне су оне девојчице које су млађе, али тренирају и спремају се да заузму своје место у тиму који обећава.

У закључку може да се каже да је бројност деце добра и да се у наредном периоду очекује да децу бодри још више родитеља, симпатизера фудбала и старијих. То је у разговору потврдио секретар ФК "Морава"  Драгослав Ристић, што ће бити услов за још лепши догађај поводом овог Дана у наредном периоду.

О целом догађају отишле су многе фотографије у свет преко друштвених мрежа, извештај ФСС и новински извештаји.


# ОТИС фудбал Житковац Морава ФК Житковац ЖФК Морава Нада Удружење Ромкиња Драгослав Ристић Слађана Стојиљковић Мила Ђорђевић Наташа Петровић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима