Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dan fudbala obeležen u Žitkovcu

rss

15.10.2016. Boža Marković - Nesvrćanin

Svetska manifestacija posvećena Njegovom veličanstvu fudbalu, pod izvornim nazivom Football people, koja se u ovom mesecu od 6-20 održava u preko 60 zemalja sveta, sa do sada oko 100.000 učesnika, upriličena je u Žitkovcu.

Dan fudbala obeležen u Žitkovcu

Dan fudbala obeležen je na stadionu FK "Morava" u organizaciji ŽFK i FK "Morava", Kancelarije za mlade, OTIS i Udruženja Romkinja "Nada" Aleksinac.

U programu je učestvovalo oko 65 devojčica i dečaka, koje su sa tribina pratile budne oči roditelja i po neka baka i deka, bodrivši ih u savladavanje veština fudbala. Mladi su trenirali, ali i igrali utakmice, uz učešće pravih fudbalskih sudija, starijih od njih za par godina, po planu koga je organizator sačinio.

Rezultati nisu bili važni, ali su se svi svojski trudili da planirane zadatke izvrše.

Deca su bila uzrasta od pet do petnaest godina.

Program je najavljivan preko razglasa, a postavljen je i pano na kome su mladi stavili svoje potpise, pored likova svetskih fudbalera koji su u ovoj svetskoj igri učestvovali.

Bilo je tu navijanjs, fotografisanja, ali i podela majci sa natpisom zabave, zahvalnica i posluženje, koje su za ovu priliku organizatori obezbedili.

Ceo događaj su realizovali Dragoslav Ristić, sekretar FK Žitkovac, Nataša Petrović, trener i predsednica UR i Slađana Stojiljković, predsednik ŽFK Žitkovac.

Uspeh ŽFK Žitkovac izuzetan pošto se ovaj klub takmiči u Drugoj ligi Srbije, što je rezultat masovnosti i duge tradicije koja u Žitkovcu postoji, jer je u istorji ovog kluba nekadašnjeg ŽFK, u kome je igrala pok. Mila Đorđević, iz poznate sportske porodice "Bibaca". Pored 27 fudbalerki ovog ŽFK brojne su one devojčice koje su mlađe, ali treniraju i spremaju se da zauzmu svoje mesto u timu koji obećava.

U zaključku može da se kaže da je brojnost dece dobra i da se u narednom periodu očekuje da decu bodri još više roditelja, simpatizera fudbala i starijih. To je u razgovoru potvrdio sekretar FK "Morava"  Dragoslav Ristić, što će biti uslov za još lepši događaj povodom ovog Dana u narednom periodu.

O celom događaju otišle su mnoge fotografije u svet preko društvenih mreža, izveštaj FSS i novinski izveštaji.


# OTIS fudbal Žitkovac Morava FK Žitkovac ŽFK Morava Nada Udruženje Romkinja Dragoslav Ristić Slađana Stojiljković Mila Đorđević Nataša Petrović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima