Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчанке међу 16 најталентованијих кошаркашица Србије

rss

05.01.2014. Д. Остојић

Две младе алексиначке кошаркашице постале су чланице Репрезентације Србије.

Алексинчанке  међу 16 најталентованијих кошаркашица Србије

Кошаркашица ЖКК Напредак из Алексинца Мина Ђорђевић, рођена 1999. године, позвана је у кадетску репрезентацију Србије.

Налази се на припремама у Крагујевцу од 3. до 9. јануара 2014. године. Ради се о једној младој перспективној и талентованој кошаркашици. Играчица која је добила озбиљну шансу да покаже свој таленат и направи веики напредак у својој каријери.

ЖКК Напредак је био почаствован када је Мина добила позив од стране КСС, где је изабрана међу 16 најбољих.

Још једна кошаркашица која је поникла у ЖКК Напредак из Алексинца, такође је члан репрезентације Србије, али у јуниорској конкуренцији. Реч је о Данијели Димитријевић која је рођена 1996. године и тренутно је чланица ЖКК Партизан Београд.Такође се налази на припремама у Крагујевцу. Данијела Димитријевић је до сада играла за ЖКК НАПРЕДАК-Алексинац, ЖКК Гимназијалац-Пирот и ЖКК АКТАВИС-Пирот.

За коментар смо позвали Аријану Дестановић, тренера ЖКК Напредак из Алексинца у коме су поникле ове младе и успешне кошаркашице:

"Јако сам срећна због ове две наше кошаркашице. Ово је велики успех и за наш клуб и и наш град Алексинац. Труд и рад који смо заједно улагали последњих година се на овај начин препознају као квалитетан резултат рада. Мина Ђорђевић и Данијела Димитријевић свакако претстављају будућност српске кошарке. Велика је ствар јер ће Минини И Дакини успеси бити мотивација и за остале кошаркашице да још више и вредније тренирају."


# репрезентација Мина Ђорђевић Данијела Димитријевић кошарка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима