Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčanke među 16 najtalentovanijih košarkašica Srbije

rss

05.01.2014. D. Ostojić

Dve mlade aleksinačke košarkašice postale su članice Reprezentacije Srbije.

Aleksinčanke  među 16 najtalentovanijih košarkašica Srbije

Košarkašica ŽKK Napredak iz Aleksinca Mina Đorđević, rođena 1999. godine, pozvana je u kadetsku reprezentaciju Srbije.

Nalazi se na pripremama u Kragujevcu od 3. do 9. januara 2014. godine. Radi se o jednoj mladoj perspektivnoj i talentovanoj košarkašici. Igračica koja je dobila ozbiljnu šansu da pokaže svoj talenat i napravi veiki napredak u svojoj karijeri.

ŽKK Napredak je bio počastvovan kada je Mina dobila poziv od strane KSS, gde je izabrana među 16 najboljih.

Još jedna košarkašica koja je ponikla u ŽKK Napredak iz Aleksinca, takođe je član reprezentacije Srbije, ali u juniorskoj konkurenciji. Reč je o Danijeli Dimitrijević koja je rođena 1996. godine i trenutno je članica ŽKK Partizan Beograd.Takođe se nalazi na pripremama u Kragujevcu. Danijela Dimitrijević je do sada igrala za ŽKK NAPREDAK-Aleksinac, ŽKK Gimnazijalac-Pirot i ŽKK AKTAVIS-Pirot.

Za komentar smo pozvali Arijanu Destanović, trenera ŽKK Napredak iz Aleksinca u kome su ponikle ove mlade i uspešne košarkašice:

"Jako sam srećna zbog ove dve naše košarkašice. Ovo je veliki uspeh i za naš klub i i naš grad Aleksinac. Trud i rad koji smo zajedno ulagali poslednjih godina se na ovaj način prepoznaju kao kvalitetan rezultat rada. Mina Đorđević i Danijela Dimitrijević svakako pretstavljaju budućnost srpske košarke. Velika je stvar jer će Minini I Dakini uspesi biti motivacija i za ostale košarkašice da još više i vrednije treniraju."


# reprezentacija Mina Đorđević Danijela Dimitrijević košarka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima