Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Владан Младеновић изабран у Национални просветни савет

rss

04.11.2015.

На јучерашњој седници Народне скупштине Републике Србије за члана Националног просветног савета, на предлог Друштва физичара Србије, изабран је Владан Младеновић из Алексинца, запослен као наставник физике у ОШ „Иван Вушовић“ у Ражњу и у Алексиначкој гимназији.

Владан Младеновић изабран у Национални просветни савет

Једно време држао је часове и у основним школама „Љупче Николић“ и „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу.

У ово скупштинско тело за образовну област које прати, анализира, утврђује правце и стратегије образовања, те стандарде постигнућа и наставне програме, бирају се 43 члана, угледних стручњака из реда академика, професора универзитета, те истакнутих научних и просветних радника. Владан Младеновић је рођен 1965. године у Прокупљу.

Завршио је групу Физика на ПМ одсеку Филозофског факултета у Нишу и физику и ТО на ПМФ у Нишу. Има стручна звања дипломирани физичар и професор физике и ТО.

У досадашњем раду ангажован је у писању наставних програма, стандарда, исхода и рецензија уџбеника. Поред осталог, био је члан Комисије за ревизију стандарда за основну школу, коаутор новог приручника за примену стандарда и исхода као дела Оквира националног курикулума, члан радних група за израду међупредметних компетенција, реализатор бројних обука наставника за примену стандарда, компетенција и исхода у настави у организацији Министарства просвете. Сарадник је ЗУОВ Србије на одобравању програма и осталих облика сталног стручног усавршавања. Делегат је Скупштине Друштва физичара Србије, члан председништва ДФС Ниша и представник ДФС у комисији за ревизију стандарда за основне школе. Сарадник је универзитета Phet Colorado.

Превео је и адаптирао на српски језик симулација сајта phet.colorado.edu/sr. Сарадник је за Србију пројекта Open Discovery Space у активности сарадње са Церн-ом. Члан националне групе за примену ИКТ у настави у оквиру ЕУ пројекта ОМК и многих других.

Аутор је бројних стручних радова из области физике у домаћим и страним часописима. Учествовао је као предавач на међународним и државним скуповима, семинарима и конференцијама.

Добио је велики број награда, а само у овој години су прва награда за презентацију на Конференцији „ICTeachers – наставници који постављају нове стандарде" БОШ.,Мајкрософт, РНИДС и прва награда за презентацију на EU March in March (MAking science Real in sCHools).

Његови ученици из Ражња до сада су освајали четврто, треће и прво место на републичком такмичењу ученика основних школа из физике.

На фотографији: Презентација на штанду Центра за промоцију науке на овогодишњем Сајму књига у Београду.

Извор: сајт Народне скупштине Републике Србије

Коментара: 8


# физика сајт просвета Владан Младеновић просветни савет
@AlVladan @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-2)

  Ana 04.11.2015.
  Sve čestitke.Jedan profesor, jedna vaspitačica,visoko kotirani od strane kompetentnih. Bravo i svaka Vam čast vladimire.

 • (+8) (-2)

  Marija Selesi 04.11.2015.
  Iskrene čestitke Vladane, Marija iz Vršca

 • (+7) (-2)

  Goran 04.11.2015.
  Iskrene čestitke kolegi Vladi. Pravi čovek na pravom mestu!

 • (+8) (-1)

  Beli Stojan 05.11.2015.
  Bravo!!!
  Takodje ukoliko niste to do sada pomenuli, onda je neizostavna i Ana Ivic Veljkovic - Nastavnica Godine!

  https://www.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/photos/a.118190661574888.14907.118024431591511/967228003337812/?type=3&theater

 • (+8) (-2)

  Јасна Ристић 05.11.2015.
  Поред бројних признања које је стекао својим несебичним радом, Владан Младеновић је изузетан човек вредан поштовања. Све честитке за избор!

 • (+9) (-2)

  Dusan Vuckovic 05.11.2015.
  Jednom ova drzava da uradi pravu stvar. Cestitam .

 • (+8) (-2)

  natasa 05.11.2015.
  Sve cestitke Vladimiru, a i komisiji koja je uocila njegove kkvalitete, uspehe i mogucnosti, a i veliku volju za unapredjenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji

 • (+4) (-1)

  natasa 05.11.2015.
  Cestitke Vladimiru, ali i komisiji koja ga je izabrala i uocila njegove kvalitete, strucnost i volju za unapredjenje obrazovanja u Srbiji


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима