Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Уштеда електричне енергије за грејање

rss

23.11.2007.

Електрична грејна тела без воде и уља. Раде потпуно бешумно без вентилатора, вибрација, испарења и без усијаних грејача. Топлоту шире природним струјањем ваздуха, задржавајући његову природну влажност, уз уједначеност температуре у свим деловима просторије.

Уштеда електричне енергије за грејање

Енергетска ефикасност: 25 до 45 W/m , зависно од поднебља и квалитета термичке изолације.
Опције управљања: електронским термостатом са импулсном ширинском модулацијом; микропроцесорском контролном јединицом.
Поседују међународно еколошко признање и десет година искуства на тржишту.

ЕЛДИТЕРМ-конвектори су сачињени од великог броја алуминијумских ламела, густо нанизаних на металне цеви у којима су смештени електрични грејачи.
То све заједно чини измењивач топлоте-конвектор. По својој конструкцији подсећа на хладњак аутомобила а смештен је у луксузно и по италијанском укусу дизајнирано лимено кућиште.
Производе се у три основна модела по висини, прилагођено расположивом простору у Вашем стану и у шест различитих величина, по снази, прилагођено
наравно, запремини грејаног простора.

Инсталирана снага: 0.6, 1.2, 1.8, 2.4, 3.0 и 3.6 KW за просторије површине до: 4, 8, 12, 16, 20 и 24 m респективно, за стандардне висине 2,5 m.

ЕЛДИТЕРМ - конвектори  ЕЛДИ-ЕКОНОМИК термостат је патентом заштићен електронски термостат са импулсном ширинском модулацијом и уграђен је у сваки конвектор. Ради у три режима:
1. Стартни. Траје 10 до 15 min и ради без прекида. У овом режиму се простор загрева.
2. Прелазни. Следи аутоматски после стартног.Траје 15 до 30 min и ради са паузама. Овде се достиже задата температура и скраћује активан интервал.
3. Одржавање температуре. Следи аутоматски после прелазног. У овом режиму интервал потрошње (активан интервал) траје око 5 sec. а пауза траје око 15 sec. Наравно, циркулација топлог ваздуха (грејање) се наставља и у току паузе те имамо ефекат: 20 sec грејања-5 sec потрошње. То у макро размерама значи: 4 часа грејања-1 час потрошње, у висини називне снаге конвектора.

С' друге стране, средња ангажована снага пада на четвртину вредности, називне снаге . У глобалним размерама то значи да свака 4 конвектора која раде истовремено, оптерећују електроенергетски систем, снагом само једног. Микропроцесорска контролна јединицаУ вези са свим конвекторима у стану чини програмабилни систем са централним управљањем.
Опције програмирања: пет временских интервала у току дана са различитим нивоима температуре, за 7 просторија независно, 7 дана унапред.

Ефекти: терминирано грејање просторија само у време Вашег боравка у њима и додатне уштеде у вршној снази и потрошњи на тај начин. Ефекат 4 према 1, постиже се ако запремина просторије одговара снази уграђеног конвектора, ако просторија нема више од два спољна зида, термички изолована бар стиропором дебљине 2 cm, напон мреже није мањи од 210V и спољна температура није нижа од 0 C. Ова температура се иначе узима као просечна за целу грејну сезону на нашем поднебљу.

Ако су задовољени сви претходни "ЕЛДИ-услови" и ако се задовољимо унутрашњом температуром не већом од +22 C, просечна дневна 16-часовна и месечна потрошња, за једну просторију, износиће:

Колико ћете потрошитиназивна снага (КW) загревани простор (m ) дневна потрошња (KWh) месечна потрошња (KWh)

0.6 do 4 2.4 72
1.2 do 8 4.8 144
1.8 do 12 7.2 216
2.4 do 16 9.6 288
3.0 do 20 12 360
3.5 do 24 14.4 432

http://eldi-nis.co.rs/proizvodi.html

Коментара: 44


# грејање енергетика
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-5)

  Zoran 24.11.2007.
  Обичан термостат ради исто што и ова патентирана електроника и има исти ефекат.
  И термостат и ова електроника троше струју, док се просторија загреје, а тада само повремено укључују грејач, да одржавају жељену температуру у просторији. Значи, да није уштеда ел. енергије, него превара.

 • (+1) (-0)

  Dishi68 26.11.2007.
  Iz ličnog iskustva mogu potvrditi da je sve tačno što piše na sajtu Elditerma. Vlasnik je inače profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Nišu, a caka je bapu tom termostatu jer kada prođe onaj početni i prelazni period elditerm konvektor radi 1/4 vremena, a greje non stop, i da ne bude zabune radi se o još jednoj caki da je površina grejnog tela npr. za 3 kV 6 m2 i da se grejač ne žari i ne dolazi u direktnom kontaktu sa vazduhom, pa samim tim i nema štetnih sagorevanja fine prašine kao kod TA peći

 • (+2) (-5)

  Zoran Marinkovic 27.11.2007.
  Није проблем диплома, купљена на бувљаку у Каргујевцу, него морал ново печеног АКАДЕМЦА. Ако је неко технички писмен и убеди купце да његова грејалица «више греје, него што троши» ел. енергије, онда му је место у Хагу.
  Ел. отпорни грејачи могу трошити више енергије у импулсима, па је и у паузама одавати, због инерције, топлотног капацитета грејне масе..., али је средња вредност утрошка ел. ен. једнака добијеној топлоти. Значи, да не постоји никаква уштеда ел. енергије!
  Вешто писање и збркано објашњавање има маркетиншки циљ. Сваки добар домаћин греје простор, колико и када хоће и то може аутоматизовати, као што је можда могућност ове грејалице.
  Из текста је само јасно, да је грејна површина богато димензионисана, има велику масу, мали аеродинамични отпор грејних површина и добру вертикалну циркулацију ваздуха. Зато нема сублимације на прегрејаним грејним телима, као у ТА пећима.
  Закључак:
  «Ниско температурна грејалица са програмираном потрошњом».
  Велки гутач ел. енергије и нужно зло, јер свака топлотна пумпа (клима уређај) троши бар три пута мање ел. енергије, за исту количину топлоте, коју упумпа такође не прегрејаним ваздухом.
  Реаговао сам на наслов, да је уштеда струје у новим грејним телима. ТО НИЈЕ ИСТИНА, а такав утисак текст оставља...

 • (+1) (-1)

  Dishi68 29.11.2007.
  Moj račun prošle godine nije prelazio 1500,00 dinara mesečno.

 • (+0) (-3)

  Dobroobavesten 22.12.2007.
  Odgovor uvaženom ekspertu za termodinamiku Gosp. Zoranu Marinković. Pretragom po internetu sam pronašao Vaš stručni komentar o ELDITERM-u. I opet se ponavla naša stara boljka. Da biste nešto komentarisali i kritikovali, morate imati bar elementarno poznavanje dotaknute oblasti, što sa Vama očigledno nije slučaj. Da imate znanje bar prosečnog srednjoškolca tehniče struke i da ste naučili lekcije o energetskoj efikasnosti bar za trojku, imali biste pravu predstavu o ELDITERM-u.
  A obzirom da lično poznajem kostruktora ELDITERM-a, on na žalost nije profesor, već samo saradnik Elektrotehničkog fakulteta u Nišu (gde je i diplomirao davnih osamdesetih), i svojim znanjem može da se meri sa svim autoritetima termodinamike i elektrotehnike i to ne samo Srbije. I u njegovo ime Vas pozivam na malu edukaciju iz oblasti koju slabo poznajete, ali volite da komentarišete. Dobro će Vam doći. Adresu i telefon imate na web strani.

 • (+2) (-4)

  Зоран Маринковић 27.12.2007.
  Колико се сећам, тема је вашарско фолирање покривано титулама, а не љубав хомосексуалаца?

 • (+0) (-0)

  Dishi68 27.12.2007.
  Račun za novembar mesec 2000 dinara.

 • (+0) (-0)

  Зоран Маринковић 27.12.2007.
  Да је Диша купио Коперника, топлотну пумпу (клима уређај)од Гвоздена, до сада би је отплатио на разлици у потрошњи. Уместо наводних 2000, плаћао би око 700 динара, односно бар три пута мање.

 • (+3) (-1)

  Dobroobavesten 28.12.2007.
  [Dobroobavesten, 22. 12. 2007.]: Одговор Уваженом Експерту за термодинамику и сексологију Госп. Зорану Маринковић. И ако не волим да се понављам, ипак ме ситуација приморава: Госп. Маринковићу, да бисте нешто коментарисали и критиковали, морате имати бар основна сазнања о дотакнутој области. Зар на све имате само коментар : [Зоран Маринковић, 27. 12. 2007.]: Колико се сећам, тема је вашарско фолирање покривано титулама, а не љубав хомосексуалаца?
  Па где су оне стручни коментари : да је грејна површина богато димензионисана, има велику масу, мали аеродинамични отпор грејних површина и добру вертикалну циркулацију ваздуха. Зато нема сублимације на прегрејаним грејним телима, као у ТА пећима. Закључак: «Ниско температурна грејалица са програмираном потрошњом». Велки гутач ел. енергије и нужно зло, јер свака топлотна пумпа (клима уређај) троши бар три пута мање ел. енергије, за исту количину топлоте, коју упумпа такође не прегрејаним ваздухом
  А уместо тога : . тема је вашарско фолирање покривано титулама, а не љубав хомосексуалаца?
  Значи сад није новопечени АКАДЕМАЦ ( са крагујевачког бувљака ), него ТИТУЛА.
  А Ваш закључак: љубав хомосексуалаца је класични пример испољавања сопствене латентне ( не дај Боже и стварне ) сексуалне орјентације ( па читао сам и ја Фројда ). Јер иако и ја волим да будем толерантан, ипак у мени преовладава онај исконско -традиционални српски менталитет, што најбоље могу да илуструјем цитатом једне наше паметне главе, тренутно у егзилу, који је рекао : Мрзим ПДВ.
  А Диша ( не знам човека, али има паметне резоне ), је стварно требало да се прошета до Коперника. Као и Ви Госп. Маринковић. У Алексинцу је на адреси : KOPERNIKUS , Ul. Le

 • (+0) (-1)

  Dobroobavesten 28.12.2007.
  У Алексинцу је на адреси : KOPERNIKUS , Ul. Lele Popović 38 , tel. 018/804 913. Тамо има и клима уређаја и ЕЛДИТЕРМ-конвектора. Тамо сигурно знају који уређај служи за загревање просторија, а који за њихово хлађење. Ја ипак верујем стручњацима.
  И, ако баш не волите да читате стручну литературу ( ипак је она мало тежа за читање и разумевање ), вероватно знате за ону стару исконску мудрост да ако нешто не знате и не разумете, боље да ћутите. Јер ако ћутите, људи око Вас не знају да ли сте паметни или супротно. На Вашу несрећу, Ви сте проговорили.
  Унапред се радујем Вашем коментару, али молим да буде бар у оквирима разумне и пристојне конверзације.

 • (+0) (-2)

  Зоран Маринковић 31.12.2007.
  Док је будала, паметни ће да живе...................... Треба позвати аутора будалаштине да објасни лаж: како "нова грејна тела штеде" и превару "потрошња је 4 пута мања а грејање исто"............................И власник овог сајта је саучесник у обмани, јер сигурно толико познаје законе физике. Мада, није јасан мотив подрепих мува, које подржавају преваранте????? Ако нису "хомо", да није Мита? ..........................................
  У сваком случају треба обавестити надлежне јер је криминална акције у току. Ако Гвоѕден не уклони текст: "грејна тела уштеда" и наставак преваре: "4 пута мање троши, него што греје", којим се читаоц доводи у заблуду, сматраћу га саучесником ове преваре и пријавити их надлежним органима.

 • (+0) (-1)

  agvozden 01.01.2008.
  nemam nameru da uvodi cenzuru nikakvog oblika, osim za teške uvrede i nemoral.
  Mislim da je pozitivno razmenjivati iskustva i mišljenja. Zato i postoje komentari. Toplu vodu ne možemo izmisliti, niti grejna tela koja koriste manje energije, ali možemo smanjivati gubitak energije.

 • (+3) (-1)

  Dobroobavesten 08.01.2008.
  Pa dobro, Gospodine Marinkovic, preuzmite inicijativu. Prijavite nadleznim da je "kriminalna akcija" u toku. Za Vasu informaciju, za ovakve "kriminalne aktivnosti" nije nadlezan sud u Hagu (Vas prvi komentar). Dovoljno je da "slucaj" prijavite odgovarajucim sluzbama u Aleksincu ili Nisu ( Trzisna inspekcija, ne znam tacno broj, ali raspitajte se!). A vlasnik sajta ALEKSINAC.NET samo prenosi ono sto je na zvanicnom sajtu Elditerm-a. Znaci punu odgovornost za sve sto je o Elditermu napisano snosi vlasnik Elditerm sajta. I da Vas obavestim : izraz "podrepe muve" je odavno izasla iz mode.

 • (+1) (-2)

  Momilovic Jovan 21.10.2008.
  Veliki broj vas malo zna o termodinamici i procesima transformacije energije da bih o tim problemima diskutovao na ovaj nacin ali je cinjenica da se radi o klasicnoj marketinskoj prevati koju nas neuki narod pije kao zedan vode, a za one koji hoce sva pitanja na dati Email kao i odgovori

 • (+5) (-0)

  Marjan Cvetanovic 17.02.2009.
  Ja bih prvo da pozdravim administratora sajta, a onda da saopstim i ovde ono sto mi smeta na svim forumima i komentarima. Na ovu stranicu sam dosao zato sto razmislajm kako da grejem stan od 50m2 koji ima tri sobe, hodnik i kupatilo A naleteo na strucnjake koji ne kazu "probao sam i ovo je sr..." nego stvaraju sliku onako kako bi oni hteli to da vide. Takodje ne obrazlazu zasto je to preduzece uopste dobilo tu nagradu, ako to sto oni nude nije dobro? Ljudi, zar morate na svim forumima i gde god ima mogucnosti komentara da zapocinjete ratove sa svima i svakim ko ne razmislja kao vi??? A komentar sam morao da objavim na drskos g-dina koji preti admisnistratoru da ce i njega da prijavi za krivicno delo. Druze ti ocigledno imas neki problem i siguran sam da tebi elditerm konvektor ne moze da pomogne. Zar je problem razmisljati malo i pozitivno??? Administratoru svako dobro zelim i savetujem ga da ne naseda na ovakve bolesne komentare.

 • (+0) (-0)

  branislav 20.04.2009.
  Ne bih da ulazim u rasprave i "prepucavanja", nije mi to stil.
  Istine samo radi, zanemaricu svoju profesiju i dati vam podatke iz iskustva (visegodisnjeg):
  u letnjoj sezoni trosim oko 300kWh, u zimskoj 1100-1200; kad su jake zime i do 1300.
  Ukljucujem dve TA peci, od 2,5 i 3.0 kW (prostor od 14kvm i 18kvm) a racun ove zime (bese minus gadan) najveci od 3604,00 din. (na tacno 1367kWh u januaru).
  Dakle, na grejanje trosim od 800 do 1100kWh JEVTINE struje.
  Elditerm snage 2.4 i 3.0 trose ukupno 648kWh SKUPE struje, kad nema minusa! A posto je visa tarifa cetiri puta skuplja od nize, jasno je da ustede nema.
  Pri tom, nemam izolaciju nikakvu, zivim u zgradi i prozori malo "vuku".
  I TA peci imaju svoje mane, naravno, ali sa time se moze ziveti.
  Ali, ujutru ustajem u toplom, a peci uopste (vrlo, vrlo retko) i ne izduvavaju - dovoljno je zagrejano celog dana.
  Prema tome, elditerm se isplati samo onima sa jednotarifnim brojilom i za prostorije u kojima se ne boravi stalno.

 • (+2) (-0)

  Aleksandar 04.11.2009.
  Konvektor- konvekcija (lat.) prenošenje energije, u ovom slučaju toplotne, kretanjem zagrejane mase vazduha ( ili vode ) odozdo prema gore po zakonu fizike, bez prinude drugog uredjaja (ventilatora).
  Kao prvo, ne zagreva se povrina stana (m2) već prostor- prostorija (m3) pa zato proizvodjač za karakteristike proizvoda napominje standardnu visinu prostorije 2,5 m. jer date karakteristike ne važe za druge visine. Takodje nije naglašeno za koje uslove podneblja i term. izilaciju objekta važi dati podatak za energetsku efikasnost, inače tačno je da zavisi od tih uslova. I treba da stoji ne W/m već W/m2 pošto već govori o zagrevanju površine prostora standardne visine.
  Evo koje uslove proizvodjač zahteva da bi bili ostvareni dati efekti:

  Efekat 4 prema 1, postiže se ako zapremina prostorije odgovara snazi ugrađenog konvektora, ako prostorija nema više od dva spoljna zida, termički izolovana bar stiroporom debljine 2 cm, napon mreže nije manji od 210V i spoljna temperatura nije niža od 0 C. Ova temperatura se inače uzima kao prosečna za celu grejnu sezonu na našem podneblju.

  Preme tome jasno je u kom se periodu može koristiti ovaj proizvod. Ne uvek ili eventualno treba dopuna ili duplirati.
  Suština proizvoda je u efektu prenosa i odavanja toplotne energije grejača na okolinu, tj. u prostoriji. Poznato je da je vazduh loš provodnik toplote pa stoga ista količina dobijene toplotne energije istog električnog grejača, zbog njegove male ogrevne površine a bez prinudne cirkulacije vazduha, toplota sporije prelazi na vazduh i dolazi do usijanja grejača a samim tim i do sagorevanja
  prašine sadržane u vazduhu.
  Stavljanjem el.grejača u cev sprečava se direktni kontakt vazduha sa vrelim grejačem da bi se izbeglo sagorevanje prašine a dodavanjem lamela na cev povećana je ogrevna površina čime se ta ista toplota lakše i brze predaje vazduhu. Time ujedno zbog bržeg oslobađanja toplote grejača, nemože ni doći do usijavanja istog.
  Povećanjem ogrevne površine postignuta je i veća i brža cirkulacija vazduha u prostoriji što doprinosi bržem zagrevanju te prostorije.
  Taj efekat običnom laiku daje utisak nekakve uštede elektične energije koje inače nema.
  Radi se samo o efikasnijem,bržem prelazu i prostiranju toplote.

 • (+2) (-1)

  Aleksandar 04.11.2009.
  Za zagrevanje jedne prostorije na 20 C* od 16 m2 ili 40 m3 (2,5m visine) od klasičnog zidanog materijala bez izolacije, pri spoljnoj temperature -15 C*, ( razlika 35 C*) potrebna je energija u proseku od 50-70 kcal /m3 ili 2000-2800 kcal (debljina zidova, vrsta maltera,strana sveta idr.) što odgovara 2,3 - 3,2 KWh. ( 1KWh = 860 kcal)

  Podaci proizvodjača: 2.4 kw do 16 m2 9.6 kw/dan 288 kw/mesec za t > 0 C* su nedovoljno definisani, za koju spoljnu temperaturu odgovaraju, koja je tačno površina prostorije h=2,5 m, što proračunom za 16 m2 odgovaraju spoljnoj temperature negde oko 10-12 *C. kao što odgovara I gore navedeno potrebnoj energiji.

  I iz predhodno izloženog se vidi da za spoljne temperature iznad 0 C* je potrebno mnogo manje energije, zbog čega čovek stiče utisak da pomenuti proizvod štedi el.energiju. O čemu je reč već je jasno jedino što thermostat reguliše da uredjaj radi samo kada treba.

  Ovo nije nepoznato. Ranije su proizvodjeni konvektori sa takvim lamelama za grejanje vodom ili parom NP.

  U ovoj zemlji je šteta što ne postoje uslovi za korišćenje drugih vidova energije, sunce, vetar, bio masa, kojih ima i u vreme sezone grejanja ali nažalost ljudi koji rade u institucijama ne stvaraju uslove verujem iz nepoznavanja materije ali zbog stranačke stručnosti su tug de jesu.
  Jer troškovi i cene robe i materijala su velike za obične gradjane.
  Ukidanjem ili smanjenjem poreza na tu robu i davanjem subvencija gradjanima, kao i olakšice proizvodjačima za takve proizvode stvorili bi se povoljni uslovi za korišćenje tih energija.
  Samo korišćenje solarne energije za zagrevanje kućnih bojlera uštedela bi se ogromna el.energija.

  Nezaposleni inz. sa diplomom
  Mas.ing. termoenergetike

 • (+0) (-0)

  Zoran 06.11.2009.
  Tačno je Aleksandar napisao: "energija u proseku od 50-70 kcal /m3"
  Samo nedostaje "za sat vremena" i ako ne smeta, štp je pisao u starim mernim jedinicama.
  Tema je započeta UŠTEDOM, pa skrenuta na DOPADANJE i ŠARLATANSTVO, bez konstruktivnog razloga.
  Ostaje činjenica da od dobijanja energije i toplote ni iz čega nema ništa. Zato kupci treba da znaju da nema uštede energije bez domaćinskog rukovanja i štednje. Može pomoći i navedeni termoregulator, ali samo ako se pravilno reguliše, ali neće doneti toplotu ni iz čega. Račun za utrošenu toplotu iz el. struje je isti. Koliko se potroši, toliko se plaća.

 • (+0) (-0)

  aristomen 04.10.2010.
  Dragi moji strucnjaci i oni koji to niste,ja nemam diplomu elek.ili bilo kog drugog fakulteta ali znam jedno i to vam tvrdim,ima ustede i te kako,prosle sezone smo grejali 30 kvadrata konvektorom jacine 1.8kv i to grejali neprekidno cak i preko noci i racun mi nikad nije bio iznad 4000,tokom letnjih meseci racun za mesec dana je 2000,dakle iz ovoga proizilazi da mi konvektor odvuce oko 2000 din za mesec dana kvalitetnog grejanja,nemerljivo je porediti TA peci sa elditerm konvektorima jer iste emituju daleko nekvalitetniju toplotu nego sto je to slucaj sa konvektorima,TA peci suse vazduh,izbacuju prasinu nakon nekog perioda,teske su za prenosenje i td...fuj,grejao sam se 15 god na TA tako da znam,dalje,CG,jeste extra i svugde toplo ali 12 meseci u godini placati 3000 za stan povrsine 60 mkv kakav je moj...mnogo je brale..prostom racunicom dolazim do cifre od 36000 din za sezonu sa CG dok mi za istu sa ELDI konvektorom treba oko 12000..,s postovanjem svima,ARISTOMEN...

 • (+3) (-0)

  aristomen 04.10.2010.
  i jos nesto,gospodin koji je pomenuo klima uredjaje jeste u pravu jer pored ELDIja imam i klimu 12 ticu,do 0 stepeni je isplativija od eldija neznatno medjutim sta cemo kad je napolju minus?jesu resenje inventer klime koje rade i na minus temperaturi ali one kostaju tri puta vise od obicnih,dalje,njima je potrebno servisiranje,ciscenje,uopsteno receno odrzavanje kakvo nam nije potrebno kod ELDIja gde je samo potrebno prebrisati prasinu sa njega kako neko ne bi reko kako vam zena nije domacica,hehehe...,dakle,moj predlog svima,za temperature malo iznad nule KLIMA uredjaj a za minus ELDI konvektori i prst u uvo...pozdrav za sve i ne se svadjajte svako ima pravo na svoje misljenje da ga jbm....cao

 • (+0) (-0)

  toxic 06.10.2010.
  koje su cene ovih radijatora i koja je razlika u kvalitetu u odnosu na norveške radijatore?

 • (+1) (-0)

  Marko Stanojević 09.10.2010.
  Ja upavo razmišljam ovih dana šta da kupim od grejnih uređaja, trčim po internetu i proveravam sve što je dostupno na našem tržištu. Elditerm i/ili norveški radijatori mi deluju kao nešto što bi mo odgovoaralo. I mene kao i prethodnog komentatora interesuje u čemu je razlika između Elditermovog konvektora i norveških radijatora, gde se Elditerm može kupiti (adresa web sajta) i pošto košta komad. Hvala i pozdrav svima!

 • (+0) (-0)

  Dishi68 09.10.2010.
  http://eldi-nis.co.rs/proizvodi.html ___________________________
  На овој теми је дискусија око "Норвешких" радијатора
  http://www.elitemadzone.org/t155458-8#2712177
  Битно је да грејно тело радијатора има што већу површину Елди терм то постиже великим бројем лимених ребара кроз којих је провучен грејач и наравно електронски термостат.

 • (+0) (-0)

  Dishi68 09.10.2010.
  Овде имате и друге начине грејања којима се и до 10 пута мање троше дрва, наравно под одређеним условима
  http://www.stedljivekuce.com/viewtopic.php?f=26&t=131&p=966#p966

 • (+1) (-1)

  Dingo 20.10.2010.
  Štedljivi konvektori za grejanje. Nema tu ništa novo i nepoznato.Čovek se setio da uz pomoć prijatelja napravi električni konvektor za grejanje, koji se u radu kontroliše elektronskim širokopojasnim impulsnim termostatom kojeg ima skoro svimm knjigama primenjene elektronike od pre 30 godina. To sve može da napravi u malo boljoj radionici svako malo bolje zainteresovan elektrotehničar. Pa u čemu je onda tu štos? E, u tome što se čovek setio da počen da govori i reklamira inovaciju, čudo... ida to zbog neverovatnog otkrića domaće pameti počne da naplaćuje ...debelo. A, nagrade pehari, diplome to je opet posebna priča... Naime na internetu ima svašta... o tako oni maheri pronadju kako se neko reklamira na engleskom... i onda zabace udicu... i riba se upeca. Onda oni kazu; mi smo te izabrasli ti si najbolji na svetu, da li prihvataš nagradu? A, ona kaze da.. Onda oni kazu uredu onda dodji da primis nagradu ali pre nego sto podjes ..uplati 10.000 E plus putne i druge troškove itd.

 • (+1) (-1)

  Dingo 20.10.2010.
  Dopuna:I tako belosvetska inernet mafija upecanoj ribi kaze evo izvoli ovo je zlatna nagrada... lepo dizajnirana plastična skulptura.. Riba doje u moravsku banovinu i šire i kaze evo ja sam dobotnik svetske zlatne nagrade i onda ser to ispovezuje i nastane priča o čudu. I tu nije kraj ali otome drugi put...

 • (+0) (-0)

  Perica 23.10.2010.
  Ja sam čuo i uverio se da su radijatori ELDITERM veoma skupi, u proseku cena je oko 250E: Tražeći što jeftiniju varijantu za grejanje našao sam u tržnom centru Mr,Bricolage u Nišu veoma elegantene sa istim efektima uštede kao konvektore koji su 10 puta jeftiniji (cena je od 20 do 35E) od konvektora ELDITERM...

 • (+0) (-0)

  Dishi68 24.10.2010.
  То нису конвектори. http://www.elitemadzone.org/t155458-9-Norveski-radijatori

 • (+0) (-0)

  Menge 23.02.2011.
  Danas sam u p.sanduce dobio letak za Eldi ,pa rekoh hajde da vidim cega ima na njihovom sajtu.
  Listajuci linkove dodjoh do ovog sajta, pa rekoh da procitam komentare ili iskustva.Evo da i ja podelim iskustva sa vama.
  Imam dva grejna tela Eldi jedan od 2.400 i jedan od 1800,i TA pec od 4500kw.Grejem dvosoban stan od 54 km2.U dnevnoj sobi povrsine 18 km2 je TA pec.U decijoj sobi povrsine 16 km2 je Eldi od1.8kw, a u trpezariji sa kuhinjom je Eldi od 2,4 kw.Znaci jedino u hodniku koji ima 4 km2 nemam grejno telo.
  Kupio sam ih pre jedno 4-5 godine , jer sam od druga cuo da su ekonomicni. Medjutim u stvarnosti je drugacije "da greju greju" ali da trose, trose samo tako.
  Godinama unazad kad dodje zima koza mi se najezi od racuna.Inace preko leta racun za struju placam oko2000 - 2500 dinara.Da se ne vracam previse unazad ali racun za Decembar 2010 bio je 8500 dinara, a za Januar 2011 je 11500 dinara .

 • (+0) (-1)

  Menge 23.02.2011.
  Plus sam stedeo tako sto smo preko dana svi sedeli u dnevnoj sobi
  Znaci u decijoj sobi nismo ni palili Eldi.Plus je u Januaru bilo 10-tak toplih dana.Ali i pored toga mi je stigao ovoliki racun.Letos sam uradio unutrasnju izolaciju sa stirodurom i i stavio pvc stolariju i opet je hladno a racuni veliki.Razmisljam o promeni grejnih tela ya merm . radijatore.

 • (+1) (-0)

  Srdjan Mili 24.02.2011.
  Odmah moram priznati da sto se tice elektoniike nisam nikakav strucnjak, vec pravi laik,i nisam reagovao da bih nekome ja objasnjavao o tome, vec mi je vrlo interesantna cela ova prica, koja ako sam dobro razumeo, traje vec cetiri godine.Nedostaju jos jedna i da se diplomira na ellektrotehnickom fakultetu. Moje pitanje je u tom pravcu,jel ste bar uspeli u tome? Mislim da diplomirate.Ukoliko smatrate da sam sarkastican ja bih postavio kontrapitanje, jel ovo privatna ili javna stranica? Bez namere da nekog uvredim, ali zar nije malo smesno da se ova polemika protegne na toliki period!? Vidim da ste svi dobro potkovani u toj prici pa bolje objasnite kako ovoliko pada napon, i nemojte sa onim prostim, vec nam strucno pojasnite, tako da bih do 2015 godine to shvatili.Srdacni pozdrav

 • (+0) (-1)

  Petar 10.04.2011.
  Da sve je totacno. Ali zbog cega se toliko pise?
  Neko je prevaren. To su svi oni koji su kupili proizvod.
  Zbog cega strucnjaci cute. Pa zbog toga sto svi gledaju na neki nacin da usicare.Proizvod je rucni rad i strahovito je skup, a nije niti umetnicko delo, niti svetska inovacija.
  Radi se u psiholosko propagandnom marketingu i evo sada puno ljudi prica o tome...

 • (+0) (-1)

  JSM 15.04.2011.
  Meni je elditerm odlican. S obzirom da na jedan uredjaj grejem ceo stan od 50 kvadrata, racun za struju je skroz pristojan, 4000din. ( u svakom slucaju manje nego da imam parno grejanje ).Prednost je jos u tome kada ga stavim na 20 stepeni da se po kuci setamo u letnjima majicama :-) Bas ovih dana razmisljam da kupim i jedan manji za deciju sobu ;-)

 • (+0) (-0)

  Dalibor 07.08.2011.
  Pozdrav svima molim za savet u planu sam da kupim ELDI za povrsinu od 20 kvadrata zanimam me dali moze da zagreje prostoriju kada je napolju -10 ili -15 stepeni ? I dali trosi stuju kaso sto pise na sajtu. Unapred hvala na odgovoru

 • (+0) (-0)

  tatjana zikic 14.09.2011.
  kolika je mesecna potrosnja za kupatilo od sest kvadratajedan spoljni zid sa prozorom, odnosno koliko bi kostalo mesecno zagrevanje takvog kupatila

 • (+0) (-0)

  Mladen 09.11.2011.
  Ljudi...evo Vam najbolji nacin da ustedite struju. U pitanju je solarni kolektor od limenki. Na netu imate detaljno uputstvo za samogradnju i sigurno cete ustediti na racunima za struju: http://solar.freeonplate.com/solarni_kolektor.htm .

 • (+0) (-0)

  Dishi68 10.11.2011.
  Далиборе кућа мора да буде добро изолована и задихтована, да би се остварила тако мала потрошња. Али зато постоји комбинација конвектора и мермотерм плоче.

 • (+0) (-0)

  хетерија 29.11.2011.
  поздрав свима. Први пут и ја да учествујем на овом форуму. Прошлог децембра смо из породичне куће (са етажним грејањем , Алфа Врање, котао радијатори) супруга , троје деце и ја прешли у изнајмљени стан , око 60 квадрата, стара зграда, приземље (бије из подрума хладно),али рецимо ходник је преграђен (мање хладно одатле), нисмо на ћошку зграде или удару ветра , прозори , стари , дрвени, зид испод њих танак ужас. Пре него што смо то урадили прошле године , исто овако сам пратио форуме да бих видео шта је најбоље за нас.
  ТА пећ смо одмах искључили због стаклене/камене вуне, не треба нам и то...
  Управо због оваквих форума одлучио сам да купим један норвешки радијатор (2кw) и један Елдитерм 3.5кw. Нашу спаваћу собу загрејемо само пред спавање тако што отворимо врата , евентуално накратко укључимо и уљани радијатор. Прошлог јануара рачун за струју нам је био 8500 динара, сад у октобру око 5000, очекујем новембарски па ћу и то јавити.

 • (+1) (-0)

  хетерија 29.11.2011.
  (наставак коментара). Летњи рачуни нам нису мерило , јер цело лето радимо у иностранству , па плаћамо само тв претплату.Напомињем да нам бојлер ради сваку ноћ, а веш машина скоро свако вече, плус кување и слично (троје деце)
  Чини ми се да је то коректно, јер кад упоредим колико цимања смо имали у кући око дрва, а и цена истог тога, или ако упоредим колико је код нас у Панчеву ЦГ прескупо и да се плаћа око 50-60 евра целе године(!)плус струја .
  За сада се тај Елди показао коректан что се тиче потрошње, међутим прошле године након само месец и по дана по куповини, из прекидача су избијале варнице . Усред хладноће морао сам да шаљем курирском службом за Ниш (због гаранције), да чекам пар дана, и кад је стигло, тај десни део ми је дошао улубљен , и мало изгребан (сад , нећу да грешим душу , можда и јесте до КУРИРСКЕ службе , а не фирме, као што су ми и рекли кад сам поново назвао да се жалим), али непријатан утисак на самом почетку и цимање око гаранције.

 • (+0) (-0)

  хетерија 29.11.2011.
  Опет , ове сезоне, неких 20 дана по првом укључивању, сигнална лампица је сама од себе престала да ради. Кад сам позвао Ниш , рекли су ми (прилично лаконски)да је то само сонда и да се `не исплати због квара од 20 динара излагати трошку курирске службе` итд.)Лампица се тако изненада и укључила после неког времена и сада у 90 посто случајева ради (други непријатан утисак)
  Пошто ми се чини да је корисник форума DISHI068 у врло тесној вези са фирмом, или чак и запослен, ја ћу га замолити да проследи компанији ове моје замерке,исто тако и на локалног дистрибутера који се прошле године исто тако служио лаконским одговорима (био сам у Лаконији иначе више пута послом ,а пошто је то Медитеран , бар проблема са грејањем немају!)
  Норвешки радијатор је ок , купио сам онај са фенси термостатом и на крају га ја опет штелујем ручно (не питајте који модел итд ја сам тотални лаик око свега тога),замерка - ножице које сам бај д веј платио 2000 дин , су се распале након месец дана па сам их варио

 • (+0) (-0)

  хетерија 29.11.2011.
  и да завршим овај мој Еп о Гилгамешу - температуру држимо увек на 21 до 22 степена , ноћу код деце на 19 степени (код њих је Норвежанин)
  смајли

 • (+1) (-)

  Milvoj pejin 05.07.2019.
  Od ovih komentara prošlo je više godina, pa hoću da verujem, da je firma ELDI do sada odklonola sve “dečije “ bolesti“ i da je stanje korektno i uhodano.Ne uzimajući u obzir komentare, nego ono što piše u tehničkoj dokumentaciji, smatram ,da su potrošači dobili jedan koristan ,a pre svega jeftin proizvod pri kupovini ,a naročito u eksploataciji ,kvalitetniji od litvanskih i svih drugih severnih proizvodjača, kao Norvečkih i ostalih
  istina jednakih proizviđača.
  Ja sam konstruisao Elektro Konduktor - grejač vazduha korisćenjem, u prenosu toplote i razmene sa hladnim vazduhom, princip kondukcije i kinetike udara mol. slobodnom cirkulacijom vazduha, pa se u odnosu na sve elektro grejače vazduha, razlikuje sa koeficijentom iskoričćenja energije - 1 kWh platiš, a dobiješ 2 kWh, na otvorenom prostoru je tako.
  Međutim, u odgovarajućem zatvorenom prostoru u sprezi sa sobmim termostatom,pa i impulsnim termostatom, iskoričćenost ulazne energije može ,da se poveća -1 kWh platiš,a imaš više od 3 kWh stim,da sporučuje oko 160 m3 na sat ,sa temperaturom vazduha oko 100°C i za te i takve mogućnosti treba odabrati odgovarajući prostor, Snaga Konduktora je 3x1 kW

 • (+) (-2)

  milivoj 03.01.2021.
  Niko ne "trza" na ovaj moj komentar pa ispada da se to pordazumeva kao normalno ???? ! zasto ,,,???


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима