Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Перпету мобиле за по кућама

rss

11.01.2007. Љ. Николин

Новосадска ствар која иде сама од себе

Вељко Милковић, уз помоћ пријатеља Мирослава Зупкова, гради возила која покреће "импулс-гравитациона машина"

После више од две деценије проналазачке праксе, Новосађанин Вељко Милковић тврди да је успео: најновији модел "импулсног перпету мобила", који је ових дана направио, гарантовано даје више енергије од оне коју користи за своје кретање.

"Импулсни перпету мобиле", или "импулс-гравитациона машина", како је још назива Милковић, једноставна је справа, која стоји на радном столу у проналазачевом лиманском стану. Полуга са чекићем на једном крају окачена је на осовину по средини, одмах поред на ту полугу окачено је клатно, тако да може да пулсира. Када се клатно покрене, чекић лупа на једном крају полуге. И то лупање - тврди Милковић да је доказао - садржи више енергије од оне која је потребна да човек руком, благим замасима, одржава кретање клатна у почетној путањи.

Проналазач каже да би слична увећана справа могла да покреће велике чекиће, пумпе, компресоре, генераторе. Сада ради на томе да на изум накачи машину за прављење струје, која ће снабдети магнет на другом крају да увек подигне клатно у ,за рад потребан водораван положај.

- Моји прорачуни показују да ће тада машина давати чак и вишак струје - тврди Вељко Милковић. - Што ће рећи да ће бити довољно руком подићи клатно, пустити га и онда машина неће стати док се не издеру осовине... И све време ће правити струју!

Почетна комерцијализација патента следи ових дана. Милковић ће организовати кућну радиност ради производње перпету мобиле - играчака. Очекује да ће се за ствар заинтересовати паметнија публика и да ће онда понеки од купаца и сам покушавати да реши проблем како користити енергију коју даје машина, од чега може да буде само свеопшта корист. Ако се то деси, наша ће земља стећи уникатни покрет перпету мобилиста. За озбиљнију примену проналаска, рецимо израду велике пумпе за воду на неком салашу, како каже новосадски проналазач, за сада нема пара.

Вељко Милковић, уз помоћ пријатеља Мирослава Зупкова, годинама, конструише возила на нискоенергетски погон, разних димензија. Машине покреће тзв. антигравитациони мотор, који користи исти принцип као најновиији Милковићев "перпету мобиле, који даје више енергије, него што је троши". Како раде једна од таквих колица "са косим физичким клатном", на која може да се посади човек, Милковић и Зупков су приказали новинару. Справа изгледа једноставно: на постоље са четири точка постављена су два клатна у косом положају према правцу кретања. Када Милковић клатна њиçе, колица се крећу унапред.

Оно што је још увек проблем Милковића и Зупкова недостатак је, дакле, новца за усавршавање прототипова. Како објашњавају, довољно би било да се на њихова "колица са косим физичким клатном" наместе два електромагнета који би, на пример уз примену соларних батерија, клатно увек доводили у почетни положај,чиме би се постигло стално њихање клатна лево-десно, а колица би за то време иçла напред.

- Научници су се заинтересовали за колица, теоретски су то разрадили - каже Милковић. - Сада је битно да практичар Мирослав Зупков и ја правимо велике моделе, који иду на ручни погон. По мишљењу многих, било би јако добро да ово иде. А иде! Њутнови закони су необориви, постоје тристо година, а ја сам их допунио тврдњом да је могуће једну од супротних сила максимално искористити, а другу разложити. У свету има такође сличних покушаја, али нема резултата, не рачунајући оне о којима пише тотално жута штампа.

У чему је другачији угао из кога Новосађанин види Њутнове законе?

- Свако возило које је до сада кориштено морало се од нечег одразити, рецимо путем погонских точкова - објашњава Милковић. - Овде се ради о почетном ефекту који конструкторима показује да закон акције и реакције не схватају буквално. Могуће је кретање без одраза, захваљујући унутрашњим силама. То је до сада била непозната ствар јер у уџбеницима пише да се кретање производи уз обавезно одбацивање. Усавршавањем овог механизма који је енергетски ефикаснији од постојећих високоенергетских мотора, добићемо возило које ће, за почетак, трошити јако мало енергије. Сада су у употреби високоенергетске машине: рецимо бензински мотор, који 80 посто енергије троши на трење трансмисије, проклизавање тошкова, без корисног учинка. Доказао сам да путем импулса у најповољнијем тренутку може да се добије велика енергија.

Другим речима, порука Милковића може се овако саопштити: људи су у досадашњем технолошком развоју превише искомпликовали ствари, сада је ред да се све то поједностави...

Новосадском иноватору - стално подсећа - овдашње бедне прилике не иду на руку. Обраћао се иностранству, али тамо наше људе не схватају озбиљно; има утисак да писма послата одавде и не отварају. Каква ће најзад бити судбина мотора не зна.

 

http://www.veljkomilkovic.com/index.htm
 

 

Коментара: 21


#
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-2)

  Zoran 11.01.2007.
  Opste je poznato, da je kosmos mali za ljudsku glupost. Ipak je hrabrost potpisati se ispod konstrukcije, koja "sama radi".

 • (+2) (-0)

  Dishi68 16.01.2007.
  Zorane nisi posetio sajt dotičnog pronazača. Ovaj lik nije muvator, Jedini živi Srbin čije je ime u Wikipediji na eng. pored Tesle, Pupina ...

 • (+0) (-3)

  Zoran 17.01.2007.
  Iza mog stava stoji cela civilizacija i bezuspesna iskustva iz mladosti. Odnose se samo na ideju stvaranja energije iz nicega. Kasnije sam studirao masinstvo i el. tehniku i shvatio neke prirodne zakone. Zovi tog ...., da uradimo proveru u kontrolisanim uslovima i sve ce biti jasno. Postoji i mogucnost, da nije zlonameran, nego stvarno zanesenjak?

 • (+2) (-0)

  Dishi68 17.01.2007.
  On je svoj patent zaštitio, vidi njegovu gravitacionu pumpu sa klatnom. Tako je jedan daš državljanin patentirao novu koncepciju motora sa unutrašnjim sagorevanjem,gde se direktno pravolinijsko kretanje pretvara u kružno, bez radilice, cilindri su pod uglom od 180 stepeni i sa obadve strane cilindra su komore za sagorevanje. (nisam toliko tehnički obrazovan da bih objasnio princip rada). Vibracije su minimalne, stepen iskorišćenja je veći od do sada poznatih motora. Sada je prodao patent kompaniji koja proizvodi motore za Harli -Devidson motocikle, za automobile i avione još nije prodao patent, a naravno Srbija nije stala iza njega.

 • (+1) (-0)

  Zoran 17.01.2007.
  "U pocetku nije bilo nicega. Onda Bog stvori..." Samo Bog moze da stvori nesto ni iz cega, a posto Boga nema, sem u necijim glavama, onda niko ne moze da stvori energiju ni iz cega.
  Sve patentne prijave vezane za tu temu se automatski odbacuju. Konstrukcija motora, koji nesto trosi i ima manji stepen korisnosti od 1, je realna. Srbija bi koristila sve nase ideje i patente nasih ljudi, kada bi mafija imala interesa. Pa kako su uvozili zelenu salatu?! Znaci, nije pitanje cija je pamet, nego ko ima kakav interes.

 • (+0) (-2)

  Goran 05.09.2008.
  Definisite mi gospodo reci NESTO i NICEG.
  Klatno nece sigurno da proradi bez struje ili benzina... Kad neko voli da gubi vreme i uziva u tome... On je srecan.
  Ateista.

 • (+2) (-0)

  Huso Jasarevic 20.12.2009.
  Bio sam na web stranici Veljka Milković i doista impresioniran sam mnogim patentima koje je objavio na osnovu poluge, klatna i centrifugalne sile. Na primjer pumpa sa klatnom je izvrsna kao i električni generator sa klatnom i odbojnicima.

  Impils može čuda napraviti ako se primijeni u pogodnom trenutku i datim okolnostima, zato vjerujem u ovog naučnika.

  Doista impuls može učiniti čuda i proizvesti od male energije veoma velike količine energije ako se pogodno primijeni. Evo vam primjer; ako ste nekada poredali vertikalno domine pa onda prvu dotakli one se sve sruše redoslijedom. Zamislite sada da je prva domina 1kg druga 1,5 kg, treća 2 kg.....i tako redom do New Yorka dobili bi stotinama tona dominu. Vi jednim prstom date impuls-oborite onu dominu od 1kg zapravo proizvedete silu koja će oboriti veliki toranj .

 • (+1) (-1)

  Aleksandar 21.12.2009.
  A-ha...
  A sada mi preracunaj koliki ti je rad potreban da bi poredjao sve te domine? Opet gledate mnogo usko...

 • (+1) (-0)

  Zoran 21.12.2009.
  Хаса је у праву, ако тако гледа... Доказ је, јер један мали спермић направи вееелику будалу :)
  Само заборвља, колико је потребно хлеба, да будала порасте и почне да гласа...

 • (+1) (-0)

  milan 03.01.2010.
  http://www.aleksinac.net/nauka/796.html

 • (+2) (-1)

  Milenko 07.01.2010.
  Koliko sam shvatio sa prezentacije gospodina Milkovića, energija njegove mašine se ne stvara iz ničega, već se gravitaciona energija, putem mase klatna i krakova poluge, pretvara u koristan rad. Podsticajni impuls koji se dodaje klatnu je minimalan, jer klatno ne pruža veliki otpor da bi se zaljuljalo. Ljuljanju klatna doprinosi sila gravitacije, koja ga, naravno, vremenom i zaustavlja, ako se ne dodaje impuls kretanju. Ali ako se jednom zaljulja, posle mu je potrebna daleko manja sila kako bi održalo amplitudu oscilacija (da li ste se nekad ljuljali na ljuljašci kao dete?). Energija ljuljanja klatna prenosi se na krak poluge koja ima odredjenu masu i na odredjeni način je izbalansirana. Ako se sa tako malom silom podiže teg od 25 kg, onda je evidentno da je veća energija na izlazu nego na ulazu, pa se deo izlazne energije može vratiti na ulaz, a ostatak iskoristiiti. Ko ne veruje neka improvizuje patent koji je opisan na pronalazečevom sajtu, pa će videti da ima istine u svemu.

 • (+1) (-2)

  Zoran 08.01.2010.
  Ако Г. Миленко сазна од шарлатана Миликовоћа, како успева да заустави своје клатно, јер стално убрзава од "гравитационе енергије", написаћу му где налазим јефтину ел. енаргију, мада мора да купује на гајбу...

 • (+0) (-1)

  Bode 22.04.2010.
  nebi gospodina Miljkovića tako olako nazvao šarlatanom.On je načeo jednu interesantnu temu u svojim eksperimentima!On nigde netvrdi da će njihalo ubrzavati pod dejstvom gravitacije!Činjenica je da gospodin Miljković nije ovu temu zaokružio tj,nije ppatente doveo u stanje potpune funkcionalnosti!Bit će velika stvar ako se zahvaljujući ovim patentima ostvari energetska ušteda.Mislim da je to potpuno moguće!

 • (+2) (-0)

  Masinac 27.04.2010.
  Свака част човеку. И ОК је ако је пронашао нешто где се мање улаже енергије. Али . . . Једна ствар је: "гарантовано даје више енергије од . . ." А скроз друго је: модел "импулсног перпету мобила". Али, ако је стварно ово перпету мобиле машина као што он тврди, онда ово клатно не би требало никад да се заустави. Ако је и то постигао механичким прорачуном или испитивањима скидам капу!

 • (+2) (-0)

  boki 20.12.2010.
  ovo sto je veljko napravio normalno da ide samo svetske firme nijedna nesmije da podrzi takav proekat zamislite sta bi se desilo u svetskoj industriji besplatna energija i zato nam ta tema i proekti ostaju samo u kucnoj radinosti ako covek moze za sebe da nesto napravi to ce biti najvise sto mozemo

 • (+1) (-1)

  CESKO 26.08.2012.
  Mislim da ovde nije rec o stvaranju energije ni iz cega nego se jednostavno upotrebljava gravitaciona energija. Naprotiv ovo sto gospodin Veljkovic koristi nije nista novi i koristi se vec vekovima unazad. Ekscentar prese rade na principu klatna kao i klatno-kugla okaceno na gradjevinsku masinu a koristi se za rusenje objekata gde je svakom jasno da se ubrzanjem stvara suficit energije. Onom ko ne veruje u energetski suficit klatna neka pokusa zamisliti teg od 100kg okacen sajlom o osovinu viskou 2m. Pomeranje klatna unazad za 1/4 kruga moze da izvede covek prosecne snage a prilikom pada tereta sa te visine oslobodila bi se energija dovoljna da srusi zid od cigala debljine 25cm. Svi koji saude o ovim pronalascima zaboravljaju energiju gravitacije.

 • (+2) (-0)

  Darius 26.11.2012.
  Mislim da nema veze sa ekscenar presom, ali je super primer za klatno-kuglu koje rusi zidove! Sto se tice patenata gospodina Milkovica, video sam na njegovom zvanicnom sajtu da mu je 26 patenata odobreno (Medjunarodna klasifikacija patenata). Treba realno sagledati potencijale iskorišćavanja tih patenata i praktičnu primenu, a ne odmah suditi o tudjem radu…

 • (+0) (-0)

  BMW 27.11.2012.
  Prvo, kaze se PERPETUUM MOBILE, a ne perpetu mobile. Drugo dva cilindra pod 180 stepeni je izmisljen jos pre 60 i vise godina, poznati BMWovi a kasnije Porcheovi motori pod imenom BOXER masine... Do sad bi ovaj Baltazar vec dobio Nobelovu nagradu da je izmislio perpetuum mobile, ali verovatno to nije bas tako savrseno...

 • (+1) (-1)

  Prirodnjak 30.11.2012.
  Postoje argumenti i nezavisna istrazivanja koja potvrdjuju celu pricu, a sve je pocelo sa tom Milkovicevom masinom. Pogledaj jednu od mnogih http://www.youtube.com/watch?v=Y1cKWIAFT0I
  Kada se posmatra trenutno energetsko stanje, ovi pronalasci daju znacajan doprinos zelenoj energiji! Poz

 • (+0) (-1)

  gvozden 12.03.2013.
  http://www.youtube.com/watch?v=287qd4uI7-E

 • (+2) (-1)

  Mića 26.05.2014.
  Svim nevernim Tomama bih rekao da je gosp.Miljković ipak u pravu.Kod njegovog patenta nema"ništa iz ničega".Ja konstruišem nešto što ni na jednom sajtu nisam video i mislim da ću uspeti da samo prvi put pokrenem a posle......a tražiću pomoć gosp.Miljkovića.I ja nisam shvatao da su neke stvari moguće,ali sad ipak shvatio da je sve moguće.Samo upornost.Greška je što takvi ljudi nemaju finansijsku podršku ni od koga.Za sada toliko.


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима