Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Затварају се кафићи, кафане, кладионице, салони, теретане, сточне пијаце, бувљак

rss

19.03.2020.

Нове мере у циљу спречавања ширења коронавируса у Алексинцу подразумевају затварање ресторана, кафића, барова, кладионица, фризерских и козметичких салона, теретана. Ове мере ће трајати до краја ванредног стања.

Фото: архива

Из ове одредбе се изузимају угоститељски објекти и кухиње у којима се врши преузимање хране као и достава, али задржавање људи у њима није дозвољено. Објекти за припрему брзе хране, пекаре, бурегџинице, моћи да припремају и продају храну, али без конзумирања у објекту и задржавања купаца. Исто и угоститељски објекти могу да продају храну, али путем доставе.

Сточне пијаце у Тешици и Корману се затварају. На Зеленој пијаци ће бити појачана контрола продаваца у циљу провере да ли користе заштитне маске и рукавице. Бувља пијаца се затвара.

ЈКП „Комуналне услуге” ће почети са дезинфекцијом свих јавних површина (пешачке зоне, платоа испред Центра за културу и уметност у Алексинцу и свих бочних улица око пешачке зоне и центра у насељеном месту Житковац), у времену после 20 часова.

Добровољно ватрогасно друштво у Алексинцу ће добити средства за куповину канти за прскање потребне за дезинфекцију стамбених заједница у Алексинцу чија реализација креће од сутра, у петак 20. марта. У исто време почеће и дезинфекција атомизером најпрометнијих улица.

Извор: АлПрес


# Алексинац Житковац коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима