Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zatvaraju se kafići, kafane, kladionice, saloni, teretane, stočne pijace, buvljak

rss

19.03.2020.

Nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Aleksincu podrazumevaju zatvaranje restorana, kafića, barova, kladionica, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana. Ove mere će trajati do kraja vanrednog stanja.

Foto: arhiva

Iz ove odredbe se izuzimaju ugostiteljski objekti i kuhinje u kojima se vrši preuzimanje hrane kao i dostava, ali zadržavanje ljudi u njima nije dozvoljeno. Objekti za pripremu brze hrane, pekare, buregdžinice, moći da pripremaju i prodaju hranu, ali bez konzumiranja u objektu i zadržavanja kupaca. Isto i ugostiteljski objekti mogu da prodaju hranu, ali putem dostave.

Stočne pijace u Tešici i Kormanu se zatvaraju. Na Zelenoj pijaci će biti pojačana kontrola prodavaca u cilju provere da li koriste zaštitne maske i rukavice. Buvlja pijaca se zatvara.

JKP „Komunalne usluge” će početi sa dezinfekcijom svih javnih površina (pešačke zone, platoa ispred Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu i svih bočnih ulica oko pešačke zone i centra u naseljenom mestu Žitkovac), u vremenu posle 20 časova.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Aleksincu će dobiti sredstva za kupovinu kanti za prskanje potrebne za dezinfekciju stambenih zajednica u Aleksincu čija realizacija kreće od sutra, u petak 20. marta. U isto vreme počeće i dezinfekcija atomizerom najprometnijih ulica.

Izvor: AlPres

Komentara: 0


# Aleksinac Žitkovac koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima